KRISTIANSAND: En vekter utløste ransalarm på torvet i Kristiansand i juni i fjor. Politiet rykket ut til fots. Politiførstebetjent Øyvind Hægeland var på jobb på Kristiansand politistasjon 13. juni i fjor like før klokka 21. Da vekteren utløste ransalarmen fra torvet var raskeste utrykningsmåte å ta beina fatt fra politihuset, over Festningsgata til torvet. Der ble mannen som forsøkte å rane en vekter pågrepet straks etter.

— Det raskeste var å ta beina fatt, samtidig som kolleger rykket ut med biler. Etter 30 sekunder var jeg på plass utenfor Byhallen. Der ble jeg kontaktet av vekteren som hadde hatt øyekontakt med mannen som forsøkte å rane ham. Han ble pågrepet stille og rolig, fortalte førstebetjenten til dommerne i Kristiansand tingrett i går.

Vekteren i G4S, en 24 år gammel mann, hadde parkert utenfor Byhallen. Han hadde åpnet en dør bak og var i ferd med å ta ut nøkler fra en safe inne i bilen.

— Plutselig kjente jeg noe skarpt i ryggen og en mannsperson gav meg beskjed om at jeg ikke måtte snu meg. «Dette er et ran», sa mannen. Jeg trodde det var en dårlig spøk, snudde meg, men da sa han at han hadde utplassert en mann på taket med kikkertsikte. Han hadde også hånda i lomma, og jeg lurte på om han kunne ha en kniv der. Jeg tok opp peppersprayen, og sa fra at jeg ikke drev verditransport. Etter hvert gav han opp, og gikk fra bilen. Ransalarmen ble utløst og kort tid etter var politiet på plass, fortalte vekteren i retten.

Den tiltalte sier at han ikke husker noe av det som skjedde på grunn av beruselse. Dom i saken faller senere.