KRISTIANSAND: — Nå kan vi likevel ta imot de flyene som flyr i dag og faktisk enda større fly, fordi også andre sikkerhetstiltak blir gjennomført, sier Sigmund Oksefjell, fylkesleder i Senterpartiet i Vest-Agder, til NRK Sørlandet.

I dag la partikollega og samferdselsminister Liv Signe Navarsete fram regjeringens tiltakspakke for Avinor. I den lå 150 millioner kroner til sikkerhetstiltak på flere av landets flyplasser.

Kjevik Lufthavn sto lenge i fare for å få kortere rullebane, fordi Avinor manglet penger til å oppfylle kravet om en sikkerhetssone på 300 meter. Noe som ville ha ført til at Kjevik hadde mistet både charterfly og utenlandsruter. Tiltakspakken hilses hjertelig velkommen av Kjeviks Lufthavnssjef.

— For Kjeviks del forventer jeg at de planlagte investeringene i sikkerhetsområdet kommer innen tidsfristen vi opererer med, sier Lufthavnsjef ved Kjevik, Thomas Langeland.

Kjevik trenger i alt omkring 200 millioner kroner til å planere terrenget, flytte adkomstveien og bygge sikkerhetssoner rundt hele rullebanen innen oktober 2012. Oksefjell opplyser at Avinor har fått så mange pålegg om å utbedre flere av flyplassene at det måtte ekstra bevilgninger til.

— Men sikkerheten skal være på plass, derfor landet regjeringen på standpunktet om å legge ekstra penger på bordet, sier Oksefjell, til NRK Sørlandet.