Har du tips i saken? send en mail til nett@fvn.no

KRISTIANSAND: Øyenvitner forteller om de dramatiske minuttene før politiet ankom åstedet på Gimlevang, der en 18 år gammel gutt ble knivstukket natt til lørdag. Fire ungdommer i alderen 16-18 år er nå siktet i saken.

— Vi så hvordan guttegjengen fortsatte å sparke og slå løs på kameraten til 18-åringen som var knivstukket, sier flere vitner, som har ønsket å uttale seg anonymt, til fvn.no.

Kameraten lå da over 18-åringen og forsøkte å hemme blødningene fra brystet ved å presse fingrene mot såret.

Tilkalte forsterkninger

De fire siktede guttene i alderen 16-18 år var tidligere på kvelden blitt kastet ut fra privatfesten på Gimlevang. 18-åringen hadde bistått festarrangørene med å kaste ut guttene, som var uønsket på festen.

Senere på kvelden var festen nær kommet ut av kontroll, og da foreldrene til 10.-klassingene som holdt festen kom hjem, var det ugjenkallelig slutt, og alle måtte forlate huset.

Guttegjengen som var blitt kastet ut tidligere, sto da lenger nede i veien og ventet på 18-åringen, angivelig for å hevne seg. Da hadde de fire tilkalt forsterkninger.

I Arenfeldts vei ble 18-åringen konfrontert av guttegjengen og yppet til slåsskamp.

Trakk kniv fra jakka

Etter trusler, knuffing og slåssing skal gjerningsmannen ha trukket en kniv fra jakkelommen og gått mot 18-åringen. Han gikk løs på ham og stakk 18-åringen i brystet.

Offeret ble liggende på bakken med gjerningsmannen over seg, og flere forsøkte å dra knivstikkeren unna.

— 18-åringen skrek høyt i smerte, sier vitnene.

En av jentene hadde hvit singlet på seg, og den ble full av blodige håndmerker. Gutten som hadde knivstukket 18-åringen snudde seg og så jenta som dro i ham rett inn i øynene. Deretter fortsatte angivelig flere av guttene å slå og sparke både offeret og kameraten som lå over ham for å hjelpe ham.

Sent mandag ettermiddag vil ikke politiet kommentere verken saken eller vitneutsagnene.

— Vi har ennå ikke oversikt i saken, sier jourhavende jurist ved Agder politidistrikt til fvn.no.

Siktede løslatt

Tre av guttene som nå er siktet for volden, gjemte seg ved Oddernes kirke, der politiet også fant kniven. Neste dag ble en fjerde tenåringsgutt, en 16-åring, hentet av politiet.

— Guttene er løslatt fordi de er veldig unge og fordi det ikke er fare for bevisforspillelse, forteller Øystein Jørgensen, avsnittsleder ved personavsnittet ved Kristiansand politistasjon.

— Det er mange forskjellige forklaringer, og det er vanskelig å få oversikt over hva som har skjedd. Forklaringene spriker. Vi trenger flere vitner for å belyse hendelsesforløpet.

18-åringen som ble knivstukket har gitt noe informasjon til politiet, men han er ennå ikke formelt avhørt.

— Det han husker har han meddelt politiet, sier Jørgensen.