OSLO: Oslo tingrett mener mistanken til mannen fortsatt ikke er borte, og godtar dermed at 46-åringen bør holdes fengslet i fire uker, noe som er i tråd med påtalemyndighetens ønske.

— Det er intet som tilsier at mistanken mot siktede er svekket siden forrige fengslingsmøte, skriver retten i kjennelsen

Påtalemyndigheten ønsket at mannen skulle få brev- og besøksforbud, og medieforbud. Det ble imidlertid ikke oppgitt grunnlag for hvordan det kunne ødelegge bevis, og derfor avviste tingretten kravet.

I dagens kjennelse har retten lagt særlig vekt på at mannen er siktet for totalt åtte branner, hvor mannen selv har bodd eller i nærheten av mannens bosted.

Den siktede 46-åringen skal ifølge politiet være ansvarlig for at seks mennesker mistet livet da det begynte å brenne i Urtegata 31 den 13. desember. Mannen bodde selv like i nærheten, i Urtegata 24. — Min klient begjærte seg løslatt. Politiet har ingen konkrete bevis, men bygger siktelsen kun på indisier, sier siktedes forsvarer, advokat Ola Lunde, til Aftenposten.no.