MANDAL: — Vi har foreløpig ikke sett på hva vi skal ha av «innhold» i Rockekjelleren, men det arbeidet vil vi begynne med på andre siden av årsskiftet, sier kultursjef Jon Røkland. Det er kulturkontoret som heretter skal ha ansvaret for å drive det populære ungdomsdiskoteket og øvingslokalet.

Steinar Salvesen har drevet Rockekjelleren siden 1988 i de kommunale lokalene under Svømmehallen. Siden i høst har det bare tidvis vært et tilbud til byens ungdom, og Salvesen ønsker nå å overlate driften til andre. Han ønsker foreløpig ikke å si så svært mye om overtakelsen, bortsett fra at han er glad for at de er kommet til en ordning.

— Steinar Salvesen tok kontakt med oss og spurte om kommunen var interessert i å overta, sier leder av plankomiteen for flerbrukshallen, Normann Udland. Rockekjelleren inngår som en del av flerbrukshallkonseptet, men skal fysisk være plassert i de samme lokalene som den alltid har vært i, under Svømmehallen.

Da blir den en del av klubbrommene og de sosiale rom i forbindelse med prosjektet. Også idrettslagene ser positivt på dette, fordi det trengs ungdomsdiskotek og liknende tiltak på kveldstid i forbindelse med større idrettsarrangementer, sier Udland.

ROAR GREIPSLAND