ØYSTRE SLIDRE: Mer veltrent og med et vaskebrett av en mage selv de mest veltrente kan misunne henne, stiller kristiansandsjenta i dag til start i verdenscupåpningen i skiskyting som en av de store favorittene. Mye takket være systematisk styrketrening gjennom hele sommeren og høsten.

— Ingen tvil om at jeg har blitt mye sterkere i år enn jeg noen gang har vært, ja. Men så har jeg jobbet hardt og systematisk for det også, sier kristiansandsjenta.

Så mye har den systematiske treningen i helsestudio hjulpet, at det like godt ble hyret inn en fotograf for dokumentere den eventyrlige fremgangen. I sommer tok Svein Bringsdal blant annet dette bilde av landslagsjenta, i sitt studio i Oslo.

Fornøyd med resultatet

— Fred (Koch, styrketreneren hennes, red. anm.) mente jeg hadde fått så mye muskler at jeg burde ta bilde av det. Men mest av alt var det for moro skyld, sier Gro Marit.

Det betyr at bildene ikke har vært offentliggjort før i dagens utgave av Fædrelandsvennen.

— Det stemmer, bortsett fra at Fred har ett hengende i styrkesalen sin da, ler 26-åringen, som var godt fornøyd med resultatet.

— Joda, med et par unntak synes jeg de ble fine. Det var en flink fotograf, sier Gro Marit beskjedent.

Under skiskytteråpningen på Beitostølen for snart tre uker siden, satte råskinnet store deler av verdenseliten på plass. Mye avgjorde hun gjennom sin opptreden i stormkastene på standplass, men også i sporet gikk hun raskest. Det skulle indikere at styrketreningen har hatt sin effekt.

- Gro Marit i forkant

— Hvilken effekt vil du få av dette i konkurranser?

— Når jeg er sterkere, blir jeg ikke så fort sliten. Og når jeg først blir sliten, har jeg styrke til å gå bra teknisk likevel. Det er kanskje den største effekten, sier fjorårets stafettverdensmester.

— På styrketrening ligger Gro Marit i forkant. De andre skiskytterne og langrennsløperne kommer til å komme etter henne når de ser hvor stor effekt hun får av det, spår styrketrener Koch.

Arild Jørgensen, som er Gro Marits trener, tror det er fire ting som høyst sannsynlig har gjort at hun nærmer seg den desiderte verdenseliten enda mer i år.

— Hun har fått bedre kondisjon, bedre styrke, bedre teknikk og bedre skyteferdigheter. Hva som betyr mest, er umulig å si. Poenget er at man må ha både en generell og en spesifikk styrke, og det har Gro Marit nå, sier Jørgensen.

aage.h.drangsholt@fedrelandsvennen.no