KRISTIANSAND: — Jeg garanterer at det ikke finnes farlige bakterier i den isen som vi sender ut, sier Pål Hennig-Olsen i Hennig-Olsen is.Bakteriene som Fædrelandsvennen skrev om i gårsdagens avis, er altså tilført isen på utsalgsstedene.- Isen vår holder minus 18 grader, og da verken lever eller formerer bakteriene seg, sier Hennig-Olsen.Han mener bakteriene blir tilført isen av isskjeen, eller kommer fra området rundt isdisken.- Mange har unge sommerhjelper som ikke sitter inne med den store kompetansen på området, dermed kan hygienen bli dårligere, sier Hennig-Olsen.Han presiserer igjen at isen er helt ren når den forlater Hennig-Olsen.Også daglig leder Øyvind Lorentsen ved Høllen Brygge dagligvare ønsker å presisere at isen han selger ikke er farlig.- Høyt bakterieinnhold er ikke det samme som at isen er farlig. Næringsmiddeltilsynet bekreftet dette da jeg tok kontakt med dem, sier Lorentsen.At isen hadde høyt kimtall innebærer altså ikke at isen er farlig å få i seg, ettersom disse bakteriene ikke var av typen som forårsaker verken magesjau eller matforgiftning. MAREN ERIKSEN