KRISTIANSAND: – Han erkjenner noen av de faktiske forholdene, men nekter straffskyld for drapet, sier den 37 år gamle mannens forsvarer, Anne Marstrander.

Drapssaken mot 37-åringen startet i Kristiansand tingrett mandag morgen. Han står tiltalt for ha slått og sparket eller trampet kvinnen gjentatte ganger i hodet, brystet og buken. Det førte til at det oppstod brudd i neseskjelettet, hjerneskader og blødning mellom hjernehinnene. Hun fikk tallrike dobbeltsidige ribbensbrudd og blødninger i buken.

– Ingen andre enn tiltalte og hans mor var til stede i tiden da volden mot avdøde ble utøvd. Volden pågikk over lang tid, særlig intenst fra omkring klokken 23.00 til 01.30. Hun ble slengt i veggen flere ganger. Etter at volden var utøvd, ble hun dusjet og lagt i sengen. Det var påfallende lite blod på kvinnen da hun ble funnet. Kvinnen var død da politiet kom til stedet litt etter 03.00, sa aktor Jostein Johannessen i sitt innledningsforedrag.

Både avdøde, tiltalte og hans mor var påvirket av rusmidler. Bare de tre var til stede i leiligheten hvor drapet ble begått. Moren var også siktet for drapet, men saken mot henne er henlagt av Riksadvokaten. 37-åringen er tiltalt for drap under særdeles skjerpende omstendigheter. Det er avsatt en drøy uke til drapssaken.

37-åringen er også tiltalt for vold mot kvinnen 27. desember på en bopel i Marnardal. Han ble varetektsfengslet i fire uker etter dette.

Kvelden før drapet ble tiltalte og avdøde innbrakt av politiet etter bråk på samme adresse. De ble løslatt fra fyllearresten om morgenen tirsdag 3. februar. De dro rett tilbake til leiligheten i Setesdalsveien hvor de begynte å drikke alkohol, blant annet hjemmebrent. Noen timer senere ble kvinnen brutalt drept.