Skriv din mening nederst i denne artikkelen:

KRISTIANSAND: I et debattinnlegg i Fædrelandsvennen onsdag uttrykker presten bekymring over at julefeiringen nå til dags preges av inntjente penger for handelsstanden, økt fokus på julegaver og over at julenissen nå er blitt julens hovedperson, og har feid Jesus og julens egentlige budskap av banen.

I utgangspunktet er julehøytiden en feiring av Jesus Kristus' fødsel, men kommer dette for mange i andre rekke når julehøytiden setter inn?

Julenisser og fråtsing i mat

Blant annet skriver Bryne i sitt innlegg:

"Julebord består av inntjente penger for alle skjenkesteder og alle vinmonopol, så derfor fortsetter de litt utover vinteren å markedsføre julebord. Jo lenger en kan holde på julen, jo bedre er det. Ja, ikke julens egentlige budskap, men julens nisse. For det er jo julenissen som kommer med gaver, det er julenissen som kommer med god mat, da kan jo også julenissen bli værende noen måneder. Så tjener vi litt penger, så får vi noen unnskyldninger for å fråtse enda litt lenger. Bare litt lenger hvert eneste år."

Tid til Jesus

Han fortsetter med å stille spørsmål ved hvor det er blitt av julens egentlige hovedperson, Jesus Kristus. Er det ikke lenger feiringen av Frelseren vi feirer?

"På sidelinjen er vi jo ikke, folk vil jo ha våre høytider så de kan få litt mer fritid. Men bryr folk seg om budskapet som høytidene inneholder? Joda, mange har sin barnetro, mange kommer i kirken på julaften. Det er flott det, og da må vi prester være klare til å møte alle slags folk. For her har vi vår mulighet til å få folk til å elske kirken. Kirken er tross alt noe som flertallet av det norske folk ønsker å bevare. Men la det vi forteller bli fokus i julen, da. Vi feirer jo nettopp fordi en frelser ble født. Det er Jesus som er julens viktigste fokus. Så la oss gi oss selv litt tid til Jesus." konkluderer presten med i sitt innlegg. (Les hele debattinnlegget i Fædrelandsvennens papirutgave onsdag.)

Hva synes du om Brynes oppfordring? Har vi glemt julens egentlige budskap? Debatter her.