KRISTIANSAND: — De kom forbi huset her, med en dumper og fem trær. Fire av dem plantet de inne på tomta mi, hvor jeg nettopp hadde hogd, sier Skage, som ikke selv var hjemme da trærne ankom.

I vår fikk Skage regulert den nye tomta si på Sildenestangen på Flekkerøy for bygging, og klarsignal til å starte hoggingen av trær. Det var derfor høyst uventet å finne en ny generasjon trær på tomta, bare uker etter at de gamle var fjernet.

— Jeg ringte selvfølgelig kommunen med en gang og krevde de fire trærne som var plantet på min eiendom fjernet innen klokken fire neste dag, sier Skage, som mener det var rettferdig å forvente at trærne kunne bli fjernet like kjapt som de var kommet.

Han ble da fortalt av anleggsansvarlig, Knut Egeland, at dette ikke kunne la seg gjøre. Egeland kom likevel selv ut til Skage og konstaterte at trærne virkelig var satt opp godt inne på tomteeierens område.

— Egeland la seg helt flat, innrømmet at de hadde gjort en feil, og lovet bot og bedring. Dette er nå over en måned siden, og trærne står her fremdeles de! poengterer Skage, og viser Fædrelandsvennen punktene som markerer grensen mellom hans egen tomt og barneskolen han har som nabo. Han har også kopier av reguleringsplanen som tydelig viser hvor husene er tenkt satt opp. Det viser seg å være akkurat der fire unge eiketrær nå har fått sitt midlertidige hjem.

Skrev brev til ordføreren

Skage har ikke hastverk med å få satt i gang byggingen av husene på tomta si, men han har likevel sendt et brev direkte til ordføreren, hvor han krever å få utbetalt dagmulkt for hver dag trærne står på hans tomt. Han tar hele opptrinnet med godt humør, men synes det virker som at folk innad i kommunen kommuniserer dårlig, når de klarer å rote denne saken sånn til for seg selv.

— Jeg mistenker at det er rektoren på barneskolen ved siden av her som har antatt at tomta mi er en del av skolens uteområde, uten at jeg tør si noe sikkert. Dette stemmer ikke, og det bør det vel strengt tatt gå an for kommunen å sjekke på tegnignene, sier Skage, som også sørget for å gi beskjed til Kristiansand Eiendom før han startet opp med trehoggingen. Likevel ble han oppringt etter at han hadde hugget trærne, og fortalt at han hadde fjernet dem ulovlig.

Kommuenen innrømmer rot

Harald Karlsen i Kristiansand Eiendom innrømmer at plantingen av de nye trærne på tomta til Skage har vært et resultat av misforståelser og liten kjennskap til eiendomsgrensene.

— Dette er små detaljer i et stort prosjekt ute på Flekkerøya, og det er tydelig at det kan ha oppstått en misforståelse innad i kommunen, forklarer Karlsen. Han har nå lovet at saken skal bli tatt tak i, så fort anleggslederen er tilbake fra ferie. Han mener uansett ikke at Skage har noen hjemmel for å kreve dagmulkter.

— Han har ikk rett til det uten å ha gått gjennom rettssystemet, men jeg har snakket med han, og føler vi er blitt enige om at det skal skje noe så fort som mulig, sier Karlsen, som ikke kan oppgi noen tall på hvor mye unødvendige penger denne seansen har kostet kommunen.

ann.magritt.arnli@fedrelandsvennen.no