En politipatrulje ble sendt ut til leirsjefens bolig i 04-tiden natt til lørdag, etter at det hadde kommet klager på høy musikk.

— Vi rykket ut. Vedkommende nektet å oppgi personalia til de to tjenestemennene og oppførte seg slik at det ble besluttet å pågripe ham. Han sparket til en av tjenestemennene, som ikke ble skadet. Den siktede ble kjørt til Kristiansand, satt på glattcelle over natten og løslatt etter avhør, sier fungerende stasjonssjef ved Mandal politistasjon, Tor Åge Tronstad, til VG.

Leirsjefen i 40-årene, som også er en kjent karateinstruktør, nekter straffeskyld for vold mot politiet, men erkjenner at han ikke ville oppgi personalia.

— Politiet må vite hvem de rykker ut til, når de plutselig står i stua di midt på natta, og det sa jeg til dem. Jeg har aldri følt meg så provosert og ydmyket. Det de kaller spark, var en refleksbevegelse da de dyttet meg ned i grusen så jeg blødde både fra panne og øre, sier leirsjefen, som hadde nærmere 300 deltakere fra hele landet på den årlige sommerleiren i helgen.

— Alle i miljøet vet at jeg ikke er noen voldelig person. Jeg har kunnskap nok til å kunne skade om jeg ville, sier mannen.