En 49 år gammel mann ble funnet omkommet i Byglandsfjord 12. juli. Mannen er den eneste som druknet på Sørlandet i juli, noe som gjør at landsdelen ligger helt på bunn på en ellers dyster statistikk.

For totalt omkom 24 personer i drukningsulykker i Norge i løpet av juli, mot 11 i løpet av samme periode i 2004, viser tall fra Norsk Folkehjelp. Østlandet og Vestlandet topper statistikken med åtte drukningsulykker hver, Nord— Norge har hatt fem ulykker, mens i Midt-Norge har to personer druknet.

11 av drukningsulykkene i juli skjedde i forbindelse med bading. Til sammenligning var det kun 1 person som omkom ved bading i juli i fjor.

– Det har skjedd altfor mange tragiske badeulykker i juli i år. Norsk Folkehjelp oppfordrer alle til å vise vannvett – det vil si å lære seg, og følge, badevett- og sjøvettreglene. Spesielt vil vi rette oppmerksomheten mot å ikke overvurdere seg selv når en bader. Bad heller ikke alene, eller under alkoholpåvirkning, sier kommunikasjonsrådgiver Fredrik Larsen i Norsk Folkehjelp i en pressemelding.

Med 24 druknede i juli 2005 var dette den verste juli-måneden siden 1998, da 31 personer druknet.

Hittil i år er 65 personer omkommet i drukningsulykker. På Sørlandet har det så langt vært to ulykker, begge i Aust-Agder.