Samtlige fikk feber, vondt i leddene og følsom hud etter å ha badet i bassenget og boblebadet på det åtte uker gamle spa-senteret.

— Det er alvorlig. Virksomheten har ikke etablert et internkontrollsystem, noe de skulle ha gjort før anlegget ble satt i drift, sier miljøhygieniker Frank Beck i Arendal kommune, til Agderposten.

Han avdekket fire brudd på driftsrutinene da han besøkte anlegget tirsdag. Blant annet er ikke testresultater fra vannprøvene loggført.

De sju kvinnnene var på Breidablikk for å feire bursdag fredag. Søndag ble samtlige syke.

— Da de forsto at alle sammen var syke, syntes de var påfallende, forteller Beck.

Helsenettverket i kommunen har tatt to standard prøveserier av vannet i spa-anlegget for å finne ut om jentenes sykdom faktisk skyldes bakterier i bassengene. Den ene er en legionellaprøve, det andre er en jordbakterieprøve.

Om ti dager kommer svarene på testene. Spa-anlegget på Breidablikk Gjestegård er stengt inntil prøveresultatene foreligger. Eier av hotellet, Ove Trøen, beklager hvis jentene har blitt uvel etter å ha vært i vannet.

— Vi er avhengige av god kontakt med våre gjester og ønsker ikke å levere et dårlig produkt til våre kunder, sier eieren av hotellet, Ove Trøen.