— Statsadvokaten innstilte på henleggelse etter bevisets stilling, sier statsadvokat Anne Gro Kleven. Nå tar statsadvokaten likevel ut tiltale mot 29-åringen etter beordring fra riksadvokaten. Mannen blir tiltalt for under særdeles skjerpende omstendigheter, å ha skadet en annen på legeme med døden til følge. Strafferammen er 11 år.

— Da har riksadvokaten hatt en annen holdning enn oss, og det er vanlig. Vi er vant til å forholde oss til det, sier Kleven.

— Jeg er også skuffet over at det er tatt ut tiltale i det hele tatt. Jeg hadde håpet på en henleggelse og mener det ikke er grunnlag for å tiltale han. Nå får hovedforhandlignene får vise hva som har skjedd og ikke skjedd, men min klient har nektet enhver befatning med saken. Jeg har stor tro på at han ikke kan bli dømt for disse forholdene, sier 29-åringens advokat, Abdelilah Saeme.

— Det er en lettelse for barnets mor at hun har fått en avgjørelse så langt i saken. Det har vært en belastning å gå og vente så lenge før det er tatt ut en tiltale, sier Ben Fegran, som er advokaten til barnets mor, Jannicke Attard.

I september 2004 ble en ni måneder gammel baby funnet død i en leilighet på Lund. Kort tid etter ble kjæresten til babyens mor pågrepet og siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge under særdeles skjerpende omstendigheter.