Kjøttdeigen har vært å få kjøpt i flere norske butikker, og Mattilsynet henstiller publikum til å være restriktive med å spise kjøttdeigprodukter som kan være produsert med råvarer fra Polen.

Bedriftene som har produsert og solgt kjøttdeigen tar situasjonen på alvor. Problemet er at mesteparten av varene allerede er solgt, og sannsynligvis befinner seg i folks frysebokser.

Importøren Scandia Foods i Larvik har fått omsetningsforbud for alt kjøttet fra slakteriet.

400 gram

Tidligere i uken ble det advart mot mulig forekomst av salmonella i dypfryst kjøttdeig fra Nordfjord Kjøtt, såkalt 400 gram snabb solgt i Rema 1000-butikker.

Nye prøver tyder på at mer kjøttdeig kan inneholde salmonella, og at problemet kan være mer omfattende enn tidligere antatt, opplyser Mattilsynet torsdag kveld.

Kjøttråvaren er i hovedsak levert fra Scandia Foods til Nordfjord Kjøtt og Fatland-gruppen, men også til firmaet Kurås og til Sørlandskjøtt. For de to siste dreier det seg om mindre partier.

Ikke spis!

Mattilsynet innhentet torsdag kveld opplysninger fra produsentene og vil fredag komme med detaljert informasjon om hvilke varetyper som kan være infisert.

Kjøttdeig som er godt gjennomstekt reduserer faren for å overføre smitte av salmonella.

Mattilsynet anbefaler likevel at varene ikke blir spist, men levert tilbake i butikken.