KRISTIANSAND: — Med det skiltet rett før innkjørselen til veien vår er vi i alle fall sikre på at det ikke kommer til å skje ei ulykke. Det er jo godt å vite, humrer beboer Oskar Mykland i Voieåsen.

Veien ned Steindalen i Vågsbygd ble i forrige uke omgjort til forkjørsvei. Men det har tydeligvis gått litt kjapt i svingene for kommunen. Skiltene og merkingen på asfalten, som viser vikeplikt, er på plass. Verre er det med skiltet som forteller trafikkanter at de nærmer seg et kryss hvor man har vikeplikt fra høyre. Like før innkjørselen til Voieåsen står det nemlig et fareskilt med kryss i midten. Ifølge Statens Vegvesens sider gir skiltet følgende signal:

124 Farlig vegkryss: Skiltet varsler om farlig vegkryss hvor det gjelder vanlig vikeplikt for trafikk fra høyre (Kilde: Statens Vegvesen).

— Det er jo litt morsomt at de ikke har klart å fjerne skiltet. Alle naboene snakker om det. Vi tar det med et smil, sier Mykland til Fædrelandsvennen.

Ingeniørvesenet surrer

— Jeg kan ikke svare på om det skiltet skal fjernes eller ikke. Dessuten er det ikke farlig å ha fareskilt i trafikken uansett, sier ansvarlig for skilting i kommunen Zoran Solomonovic.

— Men skiltet strider jo mot den nye forkjørsveien og kan skape forvirring?

— Sier du dette som trafikkekspert eller som journalist? Det er din personlige mening. Det kan godt være at skiltet skal stå der fortsatt, eller som et ekstraskilt. Et fareskilt vil uansett aldri skape forvirring.

Men når Fædrelandsvennen leser opp regelverket for Solomonovic endrer han fort mening.

— Åh ja, du har rett. Dette må vi få endret på. Jeg skal gjøre noe med saken i løpet av dagen. Det var godt du ringte, selv om du er journalist, sier Solomonovic.