ROMA: Selv de strengeste italienske katolikker har til nå følt seg trygge på bladet Famiglia Cristiana, «Den kristne familie». Men nå rammes redaksjonen av leserstorm, etter at en naken damerumpe havnet på trykk.

Redaksjonsledelsen lover å trykke en uforbeholden unnskyldning og at noe slikt aldri skal hende igjen. Men skaden har skjedd: Den kvinnelige bakdelen kunne skimtes gjennom den tilduggede glassveggen på et dusjkabinett, i en annonse for elektrikertjenester.

– Hvis du ønsker å se klarere, bør du ringe elektrikeren nå, het det i annonseteksten. Famiglia Cristiana-redaktør Antonio Sciortino forsvarte til å begynne med beslutningen om å trykke annonsen, men har senere lagt seg flat.

– Anstendighet og bluferdighet er viktige verdier for oss, og vi akter ikke å legge dem til side, heter det i et brev til leserne som Sciortino vil sette på trykk i neste utgave av bladet. Annonser av denne typen er ellers vanlig kost i mange italienske blader og aviser.

Vatikanet har ennå ikke uttalt seg om rumpetabben i Famiglia Cristiana. I stedet vil man der i gården på å spre det gode budskap på nye måter, blant annet ved å gjøre det mulig å laste ned lydfiler med pave Benedicts XVIs prekener til mp3-spillere.