KRISTIANSAND: I går la han til kai med hele 100 kilo makrell på lasset.— Ja, visst er det tidlig! Jeg har aldri opplevd å få så mye makrell i garnet så tidlig som nå, og jeg har fisket i 60 år. Vanligvis kommer ikke makrellen før i midten av april i alle fall, men nå har makrellen jammen meg kommet, gliser han mens han lemper kassene med den ferske herligheten på land.Da Ingvar la til på fiskebrygga i går kunne han fornøyd overlevere hele 100 kilo fersk makrell direkte fra havet ved Lillesand til Tom Arild Pettersen, kjøkkensjef hos Fiskeeksperten Reinhartsen. - Jeg føler det er veldig tidlig å ha makrell i disken i mars. Vanligvis er den klar til mai. Og den er veldig flott! Stor og fin, sier han og viser fram en rugg som likner mer på en laks enn en makrell i størrelsen.Solfrid Fredriksen ved Fiskeeksperten Reinhartsen trodde ikke sine egne ører da hun hørte makrellen var kommet.- Jeg trodde de bare tullet da de sa vi skulle få inn makrell i dag, ler hun.Da vi besøkte fiskebrygga i går ettermiddag hadde hun ikke fått solgt noe særlig makrell. - Jeg har prøvd å foreslå det for fire-fem kunder, men vi har ikke solgt noe særlig ennå. Jeg tror den har kommet så tidlig at kundene ikke forventer å kunne kjøpe makrell allerede nå, så de har allerede bestemt seg for hva de skal ha når de kommer inn, mener hun.Men det var før Jan Henrik Johannessen dukket opp. Han har nettopp sikret seg flere flotte eksemplarer og er strålende fornøyd.- Jeg visste ikke hva jeg skulle ha da jeg kom inn, men så fikk jeg se makrellen, og tenkte at: Å, det må jeg ha! Så nå blir det makrell, rømme og agurksalat til middag, gliser han og forsvinner ut av butikken med makrellen under armen.