KRISTIANSAND: Så kjørte Mette-Marit kronprins Haakon, Marius og prinsesse Ingrid Alexandra til flyplassen. Da hadde kronprinsen først tittet forsiktig ut dørsprekken hos svigermor Marit Tjessems leilighet på Høivold brygge. Etter at det ble bekreftet fra Slottet at kronprinsessen faktisk er gravid, har interessen rundt kronprinsparet vært høy. Noe et stort fremmøtt pressekorps i går gjenspeilet. Kort tid etter klikket det febrilsk i kameraer med kraftige telelinser da kronprinsen og kronprinsessen i synlig godt humør kom ut med prinsesse Ingrid Alexandra på armen. Med et godt tak om kosebamsen sin var den lille prinsessen tydelig glad for å se sin halvbror Marius, som lekte på sparkesykkel utenfor.

— Gratulerer så mye, sa TVSør og Fædrelandsvennens utsendte og overleverte en blomsterbukett.

— Tusen takk, sa både kronprins og kronprinsesse med et smil og fortsatte i retning sin sorte Volvo. Ingrid Alexandra og Marius ble lastet inn bak før Marit Tjessem fikk gitt sin svingersønn kronprins Haakon en god klem før han og barnebarna dro for denne gang.

Glad grandtante

Både mor, søster, bror og tante gratulerer Kronprinsessen på det varmeste. De har visst om graviditeten i flere dager.

— Jeg er veldig glad for dette, og gratulerer dem som skal bli foreldre, sier Mette-Marits mor Marit Tjessem til Fædrelandsvennen.

— Tenk at jeg skal bli grandtante igjen. Jeg kan bare si gratulerer og lykke til til begge foreldrene, sier Mette-Marits tante i Søgne, Britt Sissel Tjessem Junker til Fædrelandsvennen.

Hun besøkte kronprinsesse Mette-Marit, kronprins Haakon og Marit Tjessem leiligheten på Høivold brygge i går.

Mette-Marit storkoser når hun er hjemme på Sørlandet. Ingenting er som å slappe av i mammas lune rede noen dager - mellom representasjonsoppdragene. Kronprinsessen åpnet som kjent NM i livredning i helgen, mens hun skal åpne Barnefilmfestivalen senere i dag (se side 10).

Da Fædrelandsvennen ringte i går, svarte Mette-Marit selv i telefonen. Hun takket for gratulasjon og lykkeønskninger fra Sørlandet, men ønsket ikke å kommentere eller gi intervju utover det. Hun hadde nok med familien i går ettermiddag.

Mette-Marit og Haakon trives i hverdagslige omgivelser på Høivold Brygge. De har mange goder minner derfra. Det var her mamma Marit i sin tid serverte den forelskede kronprinsen risgrøt da hun møtte ham for første gang.

Marit Tjessem var naturligvis stolt i går. Hun har visst i noen dager at hun skal bli bestemor til en ny prins eller prinsesse. Det blir barnebarn nummer 12. Ny strikkedrakt?

Og hun var sliten. Det er ikke bare-bare når en samlet norsk presse ringer på mobiltelefon og hjemmetelefon samtidig og ustanselig. Hyggeligere, kjenner vi den kongelige bestemor rett, er at hun må finne fram strikkebunten igjen. Da prinsesse Ingrid Alexandra ble født, stilte mormor riktig så familiekoselig og tradisjonelt opp på Skaugum med hjemmestrikket hvit drakt i gave noen få timer etter fødselen.

Mette-Marits bror Espen Høiby sier til Fædrelandsvennen at det alltid er stort med familieforøkelse. Han gratulerer sin søster og svoger på det varmeste. Det gjør også Mette-Marits søster Kristin Bjørnøy Høiby.

— Det er så hyggelig, atte. Når jeg fikk rede på det? Jeg har visst det litt lenger enn dere. Mer vil jeg ikke si, ler søsteren.