KRISTIANSAND: — Bakteriene overlever ikke når vannet i reservoaret i kjøletårnet er under 40 grader celsius. I slike tilfeller kan problemet eventuelt løses ved hjelp av kjemikalier. Vi velger å tilsette ekstra kildevann. Dermed overstiger temperaturen aldri 20 grader celsius hos oss, sier vedlikeholdssjef Olaf Grimsmo ved Christianssands Bryggeri.Han er sikker på at kjøletårnet ikke representerer noen fare, fordi det fungerer etter forutsetningene. Etter legionella-katastrofen i Stavanger for få år siden ble hele anlegget gjennomgått og sjekket.Det er Grimsmo som har ansvaret for driften av kjøletårnet på bryggeriets tak. Det settes bare i drift noen måneder i året når temperaturen overstiger femten grader.- Som regel starter vi tårnet i mai og stanser det en gang på høstparten. Både ved start og stengning og flere ganger underveis sjekkes driften. Vi vasker ribbene, fjerner eventuell algevekst og fyller opp med vann. Men det viktigste er selve driften, at temperaturen er lav. Det holder vi stadig øye med, sier Grimsmo.Utenfor sommersesongen klarer bryggeriet å dekke sitt kjølebehov ved bruk av luft. Da skjer det ingen fordampning, og følgelig er det ingen fare for bakteriespredning.Brorparten av CBs kjøling går med til å holde ølet i de store tankene på en temperatur på mellom en og to minusgrader.