KRISTIANSAND: — Marvika er en krem-eiendom. Det er klart vi vurderer å engasjere oss. For min del må det bli i kompaniskap med andre. Vi har noen dialoger på gang, sier investor Kurt Mosvold i Mosvold og Co.- Marvika er kanskje det området med størst potensial for eiendomsutvikling etter havna og Tangen, legger han til. «Indrefilet»

Administrerende direktør Tomas Leire i Kruse Smith AS kaller Marvika for en av de flotteste eiendommer som er lagt ut for salg på tiår i Kristiansand.- Vi er en av de lokale interessentene som allerede er i dialog med Skifte Eiendom, og vi vil fortsatt være i dialog. Marvika har et ekstremt stort potensial for byutvikling. Vi snakker om en av de absolutte indrefiletene i Kristiansand, sier han. Rasmussen følger med

Direktør Dag Rasmussen i Rasmussen-gruppen er også interessert.- Vi følger med, kan du skrive. Men vi vet ikke om vi vil engasjere oss. Det er vel tvilsomt om vi er villig til å ta så stor reguleringsrisiko som Marvika representerer, sier han.Og der er vi ved det store og kritiske spørsmålet for investorene. Hvordan vil Kristiansand kommune regulere det 250 dekar store området?Foreløpig legger kommunen opp til massiv utbygging i selve Marvika, mens Romleåsen og Gleodden skal bli friområde. Men ingenting er endelig bestemt. Bystyret tar endelig avgjørelse til høsten.- Kommunen avgjør på mange måter prisen. Legger de inn mange grøntområder, blir det mindre interessant for oss som utbyggere, sier Leire.På den annen side varer bare et grøntområde til noen får politikerne med på å regulere dem til noe annet, minner Kurt Mosvold om.- I et langsiktig perspektiv har Marvika et veldig potensial. Den lange strandlinjen er viktig, sier Kurt Mosvold.En fjerde mektig eiendomsutvikler i Kristiansand er kommunens eget selskap Kristiansand Eiendom. Leder Ole Dag Myrstad kaller Marvika for et meget interessant område for Kristiansand, enten det utvikles som utbyggingsområde eller som friområde.Han minner om mulighetsstudien som ble utarbeidet i fjor, og som legger opp til betydelig utbygging i området.- Vi har likevel ikke blitt bedt om å engasjere oss i Marvika, utover å sikre Musikkens Hus og stadion. Hvis politikerne vil at vi skal engasjere oss mer, vil vi følge opp. Dette vil bli avklart på et møte i kommunalutvalget 8. juni, sier Myrstad.