KRISTIANSAND: — Jeg er lei meg for at jeg gjør det på denne måten, men sånn er jeg. Linn, jeg satser alt på deg, og, ja, vil du gifte deg med meg?

En fullsatt sal i Agder Teater holdt pusten da André gikk ned på kne på scenen. Heldigvis varte ikke spenningen lenge.

  • Ja, sa Linn.

Tilskuerne i salen var egentlig i teateret for å se julemusikalen «{hellip} like til Betlehem», men fikk et ekstra show med på kjøpet. Etter applausen for skuespillerne og musikerne, dukket André opp på scenen og bad Linn komme opp. Det hele var planlagt på forhånd av den fremtidige brudgommen og hans kommende svigerfar, Nils Ivar Evensen, som spiller i stykket. Den fremtidige bruden ble tatt helt på senga.

— Jeg hadde ikke den villeste idé om dette. Jeg har ennå ikke forstått hva som egentlig har skjedd, sa Linn, like etter frieriet.

Åpenbaring

Hun har selv vært med i «..like til Betlehem» tre ganger. Det er ikke lenge siden André begynte å planlegge det spektakulære frieriet.

— Jeg fikk plutselig en åpenbaring forrige søndag, og tenkte det var en god idé å fri på scenen. Min fremtidige svigerfar visste om det, ellers har jeg holdt planene helt skjult, sier André.

Etter at han hadde fått ja, klemte og kysset paret på rad fem, mens spotlighten lyste dem opp. Det var nok mange som ble rørt, men flest tårer felte Linns mor, Beate Krabbesund Evensen.

— Jeg ante ingenting, jeg fikk kjempesjokk, sa hun, mellom klem og tårer.

Sommerfugler

Den fremtidige brudgommen snek seg vekk fra plassen sin på rad fem for å komme seg opp på scenen før frieriet. Han sa til Linn at han hadde vondt i magen. Og det var nok ikke bare løgn.

— Jeg hadde nok noen sommerfugler, ja. Men jeg hadde noen indikasjoner på at hun kom til å si ja.

Etter det spektakulære frieriet skulle paret på restaurant og feire.

— Jeg håpet jo at hun skulle si ja, så jeg har bestilt bord på restaurant, sa André.

— Når blir det bryllup?

— Hehe. Det tar nok minst to år å planlegge det bryllupet Linn vil ha. Så det blir nok ikke med det første.