KRISTIANSAND: — Han har vært holdt i varetektsfengsl på grunnlag av bevisforspillelsesfare. Så langt som etterforskningen nå har kommet, er det ikke lenger fare for at bevis i saken skal forspilles, sier kriminalsjef Arne Pedersen i Agder politidistrikt.

Politiet har ikke hatt som intensjon å holde den siktede 28-åringen bak murene til saken mot ham kommer opp.

Samtidig understreker kriminalsjefen at politiet har blitt styrket i sin oppfatning av hva som skjedde i kjellerleiligheten på Lund natt til lørdag 25. september. Det vil si at 28-åringen skal ha forårsaket volden som førte til at barnet døde.

— Det var bare de tre til stede i leiligheten, de to voksne og barnet. Ingen andre enn 28-åringen vil bli siktet eller tiltalt i saken, sier Pedersen.

— Barnet døde av skadene etter stump vold. Dette hendelsesforløpet har blitt styrket underveis i etterforskningen, også i den endelige obduksjonsrapporten. Vi venter nå bare på noen tillegg til denne rapporten, som vi har bedt om før saken regnes ferdig etterforsket fra vår side, sier Arne Pedersen.

Barnets 19 år gamle mor fant gutten sin liggende på magen i sengen om morgenen, tilsynelatende livløs. Hun forsøkte febrilsk å få liv i gutten og vekket sin 28 år gamle kjæreste. Han ringte nødnummeret, og de to dro opp med barnet til sykehuset i ambulanse.

Etter kort tid ble det konstatert at gutten var død. Ut fra hva legene så på gutten, ble det slått alarm og han ble sendt til obduksjon med mistanke om at noe var galt. Det viste seg at han var påført stump og grov vold på kroppen og mot hodet.

Barnemorens kjæreste ble siktet for legembeskadigelse med døden til følge da han ble pågrepet på ettermiddagen. De to skal ha kjent hverandre bare noen får uker før dette skjedde.

— Er dette et barnedrap eller en legemsbeskadigelse med døden til følge?

— Den midlertidige siktelsen ble utstedet ved første fengsling og var legemsbeskadigelse med døden til følge. Jeg kan ikke si noe om hva som blir det endelige. Da er vi inne på hvordan faktum i saken skal plasseres i forhold til jussen. Det er det ikke vi som avgjør, sier Pedersen.

— Vi innstiller til statsadvokaten på det vi mener er riktig utgangspunkt for en tiltale. Vi er lovet det siste fra Rettsmedisinsk Institutt trolig i løpet av måneder. Deretter går det noen uker før vår innstilling til statsadvokaten foreligger, sier Pedersen.

28-åringen som er bosatt på Østlandet, har hele tiden konsekvent nektet for å forårsaket guttens død. Til Fædrelandsvennen har han tidligere sagt dette:

— Jeg stiller meg uforstående til siktelsen og har ikke gjort dette.

Fædrelandsvennen oppnådde ikke kontakt med 28-åringen eller hans advokat Abdelilah Saeme fra Oslo i går.

Siden politiet står uten tilståelse i saken, er de foreløpig tilbakeholdne med opplysninger om hva som reelt sett skjedde i kjellerleiligheten på Lund.