ARENDAL: Frivillighetsdagen ble første gang markert i Arendal i 2003, og byr på en rekke aktiviteter i form av blant annet stands og underholdning på kulturhuset, Sam Eydes Plass og Lille Torungen. I tillegg blir det mini-seminar i bystyresalen, med fokus på spilleautomater, det blir spørrekonkurranse mellom 7.klassene i Arendal og selvfølgelig utdeling av den årlige Frivillighetsprisen. Prisen går i år til foreningen Hoves Venner, som får heder for sin innsats med å forskjønne og tilrettelegge Hoveområdet bedre for allmenheten.

Målet med dagen er å hylle de mange som gjør en frivillig innsats i sitt eget nærmiljø og for å minne om at frivillig innsats er viktig i en tid som blir stadig mer preget av egenfokusering og materialistiske verdier.

God dugnadsånd

I Arendal er det registrert over 600 ulike lag og foreninger og 60 av disse deltar altså i lørdagens markering, som koordineres av kulturnettverket i Arendal kommune, sammen med en egen komité fra lag og foreninger. Verdiskaping av frivillig arbeid i Arendal er på en halv milliard kroner årlig. Dette tilsvarer halvparten av byens kommunebudsjett.