Kristiansand: — Nå får jeg mye positive tilbakemeldinger fra helsepersonell. Jeg får stadig pasienter som er henvist fra leger, sier hun.

— I teorien kan akupunktur hjelpe mot det meste, men i praksis er det selvfølgelig ikke slik. Jo lenger lidelsen har vart og jo mer fastlåst den er, jo vanskeligere er det å gjøre noe med det, sier Benestad, som også er utdannet sykepleier.

Akupunktur er en gammel kinesisk behandlingsform.

— Kroppen er super-innstilt på å helbrede seg selv. Akupunktur er ment å være en støtte for denne prosessen, forteller hun og ramser opp en mengde lidelser som akupunktur skal fungere godt mot.

— De fleste smertetilstander kan helbredes eller lindres ved akupunktur. Akupunktur kan også hjelpe mot barnløshet, fordøyelsesproblemer, allergi, ledd- og muskelplager, stress og søvnløshet, sier hun.

Virkningen av nålestikkene forklares på to måter:

— Den filosofisk-kinesiske tanken bak akupunkturen er at den gjenoppretter kroppens balanse. Vestlig vitenskap har ennå ikke funnet noen fullgod forklaring, men et forslag er at akupunktur øker utskillelsen av kroppens eget smertestillende middel, endorfiner.

Om bivirkninger sier hun: - Man kan i verste fall få litt vondt hvis vi treffer en nerve under behandlingen, men vi skal være trent for å unngå det. Det hender også at pasienter blir trøtte etter behandling.