VENNESLA: Utsettelse av et bilkjøp på 1,6 millioner kroner i teknisk sektor ett år, frigjør noen tusenlapper som politikerne kan boltre seg på i budsjettdebatten i kommunestyret 20. desember.Plan— og økonomiutvalget behandlet budsjettet mandag, og forskjellene er små mellom Arbeiderpartiet som det ledende opposisjonspartiet og den bastante og enige borgerlige blokken.Politikerne vil vurdere nærmere om innskudd fra beboerne også skal gjelde på omsorgsboligene på Skarpengland, etter samme lest som på Venneslagården i sentrum. De to blokkene er også enige om å bevilge 25.000 kroner til Stiftelsen Arkivet i Kristiansand, og de vil øke stillingen som jordbrukssjef til 100 prosent.Kulturkutt?

Arbeiderpartiet vil kutte investeringer i kulturbudsjettet med omkring 400.000 kroner. De borgerlige vil vurdere muligheten for sambruk av maskinparken i kommunen før de tallfester kutt.Ap vil bruke 300.000 kroner til en ekstra stilling innen sektoren for pleie- og omsorg og bruke samme beløp på en ekstra bevilgning til prosjektet «Vennesla på nye veier».Det gjør at Ap bruker en del av de ekstra overføringene som Vennesla kommune får som følge av budsjettforliket mellom Ap og regjeringspartiene på Stortinget. Ap setter av 825.000 kroner av de 1,3 millionene til fonds.SV alene

De borgerlige setter av hele beløpet til fonds. Til tross for det, finner de rom for 46.000 kroner til ledsagerstøtte for fysisk funksjonshemmede, på samme måte som det er for psykisk utviklingshemmede.SV ville bruke de ekstra midlene til å saldere budsjettet slik at det ble rom for å investere 25 millioner på ungdomsskolen, i stedet for 17. Det fikk bare en stemme.