MARNARDAL: — Vi er en motvekt til de glaserte, kommersialiserte julekonsertene som herjer landet i førjulstida, sier Geir Lauvdal med et bredt smil rundt munnen.

Hele fire konserter i løpet av en hektisk uke, i Holum, Finsland, Laudal og Konsmo kirker, skremmer ikke den engasjerte dirigenten. Ei heller den harde konkurransen om publikum.

— Vi håper vi har noe annerledes og folkelig å by på, i og med at vi er et lokalt kor med stor tilhørighet til indre bygder, mener Lauvdal.

I gymsalen på Laudal skole holder den munnrappe dirigenten nærmere 50 kormedlemmer engasjert hver onsdag kveld. Med sang, humor og gapskratt fungerer korøvelsene nærmest som terapi på deltakerne.

Koret og bandet skal sammen presentere en mengde julesanger fremført i en blanding av solosang, kor og allsang. Geir Lauvdal er sikker på at konserten vil falle i smak. Og skulle mot formodning ikke folk flest stille opp i hopetall, har dirigent Lauvdal likevel sikret seg mot tomme lokaler.

— Alle kormedlemmer har fått streng beskjed om å ta alle midler i bruk for å få med seg både tanter, onkler, fettere og kusiner på konsertene. Bare det skulle sørge for ganske fulle hus rundt omkring, avslutter han og smiler lurt.

jan.erik.stiland@fvn.no