— Vogntogene blokkerer ikke veien, men de kommer ikke fra stedet. Vi avventer mer fra politiet, og entreprenørene er på veiene for å gjøre tiltak, sier trafikkoperatør ved Veitrafikksentralen, Tove Sunde, til Fædrelandsvennen.

Like før halv ni fredag morgen kom meldingen om at to vogntog står fast ved Østerholtheia i Gjerstad kommune.

— Det snør og er glatt, lyder det i meldingen fra politiet på Twitter.Klokka 09.10 melder politiet at ett vogntog står igjen på stedet, og at trafikken går greit forbi på to kjørefelt.

Snødekke

Trafikkmeldingene fra Statens vegvesen viser at det mellom Kristiansand og Grimstad er vekslende snødekke og snøslaps i veibanen, mens det videre til Arendal er snødekke. Det samme gjelder videre til Østerholtheiakrysset, mens det rappoteres om løs snø i veien mot grensa til Telemark.

- I Aust-Agder er det snødekke hele veien. Mannskapene er ute og gjør tiltak, men alle må kjøre etter forholdene. Dette er vinter-Norge, og det har snødd i morgentimene, slik at det tar tid å dekke over alt. Men vi håper at det løser seg fort, sier Tove Sunde.

I Vest-Agder veksler det mer mellom bare veier og snøslaps på E 39. Men på veiene innover i landet rapporteres det om snø- og isdekke.