STOCKHOLM: – Vi har fått ønsker fra mange hold om dette. Dels ettersom mange oppfatter mobilprating som forstyrrende og dels med hensyn til helseplager for personer som blir påvirket negativt av mobiltelefoner, sier Anna Kettner i Stockholms Lokaltrafik til aftonbladet.se.

Tirsdag besluttet Stockholms Lokaltrafikk å innføre mobilfrie soner fra 21. august på busser, t-bane, i sporvogner og tog. Men den som tyvringer risikerer ingen straff. Ingen skal heller kontrollere at mobiltelefoni uteblir.

– Jeg tror nok at dette kommer til å respekteres på samme måte som at vi står på høyre side av tunnelbanen for å slippe hverandre frem, sier Anna Kettner.

Den borgerlige opposisjonen er i mot de nye reglene. De argumenterer med at kostnaden vil komme på en halv million kroner for å gjøre passasjerene oppmerksomme på de nye reglene.

– Stockholms Lokaltrafik har for lite penger og vi skal fokusere på å få gode trafikkforhold, sier Maria Wallhager i Folkpartiet.

– Og å si at vi skal skåne allergikerne er patetisk. Å ta bort mobiltelefoner i et tog som nærmest består av elektriske ledninger er som en spøk, sier hun.