Tirsdag 4. november i fjor sto 30-åringen utenfor Nav-kontorets lokaler i Arendal og ropte at han skulle drepe de ansatte. Tre dager senere ringte han til kontoret og fortalte en kvinnelig saksbehandler at han kom til å knivstikke henne. Kort tid etterpå dro han til kontoret, hvor han ble bortvist fra stedet.

Frustret over saksbehandling

Da 30-åringen møtte som tiltalt i Aust-Agder tingrett tilsto han den truende telefonsamtalen. Han nektet straffskyld for den første trusselen, hovedsakelig fordi han ikke kunne huske hendelsen på grunn av beruselse. Mannen fortalte for øvrig at han var frustrert og sint på grunn av saksbehandlingen hos Nav.

Domfelt seks ganger før

Arendalitten sto også tiltalt for flere andre straffbare forhold. Onsdag 15. oktober i fjor slo han en annen mann i ansiktet og kastet deretter en 40 tommers flatskjerm i hodet hans. Offeret ble påført hjernerystelse, kuttskader og hevelser i ansiktet. 30-åringen erkjente straffskyld for forholdet i retten.

Mannen er domfelt seks ganger tidligere, sist gang 13. august 2014. Nå ble han dømt til fengsel i ni måneder. 92 dager er allerede sonet i varetekt.