Solrun Hitland har overtatt som varehussjef for Ikea Åsane. Foto: Reidar Kollstad

KRISTIANSAND: Med det har 300 ansatte fått ny toppleder fra 1. september.

— To bergensere har byttet varehus, sier Monica Cesar til Fædrelandsvennen.

Det ble utfallet etter at hun og møbelhussjefen på Sørlandet hadde en aldri så liten intern stollek:

Solrun Hitland flytter hjem til Bergen, mens Monica Cesar går motsatt vei og gjør sørlending av seg.

Monica Cesar, ny varehussjef for Ikea Sørlandet. Foto: Ikea

Nye impulserDet skal ikke ligge noen dramatikk bak omrokeringen.

— Det skjer helt frivillig?

— Det var et frivillig bytte. Det var på tide å gjøre noe annet, oppleve noe nytt og få litt andre impulser i livet. Når denne muligheten dukket opp, tok jeg den, svarer Cesar, som har kjøpt seg hus i Lillesand og er full av lovord om sin nye landsdel og dens folk.

Ikea Sørlandet ligger inntil videre alene i Sørlandsparken Øst. Foto: Arkivfoto

49-åringen begynte som ekstrahjelp ved varehuset i Bergen da hun var 16 år. Siden har hun blitt der, i 32 år. — Noe spesielt du vil ta tak i her nede?

— Det er lagt et veldig godt grunnlag, nå gjelder det å fortsette å videreutvikle og skape vekst. Solrun har gjort en fantastisk jobb, svarer varehussjefen.

Ikea går aldri ut med tall. Men de to sjefene tør røpe at blant de sju varehusene i Norge har Sørlandet hatt størst salgsvekst siste året, med Åsane i Bergen som en god nummer to.

Les også: Har solgt 37 millioner telys

- Ingen vits i å skifte beite

Ikea Sørlandet åpnet i oktober 2010, og hadde 1,2 millioner kunder første året. Avtroppende sjef bekrefter at det er et velmøblert hus i god stand hun overlater til neste kvinne i stolen.

Solrun Hitland i aksjon under åpningen av Ikea Sørlandet i 2010. Foto: Arkivfoto

— Nå har jeg ukependlet i nesten sju år, og har ikke angret en eneste dag. Jeg har vært med å åpne et nytt varehus i et nytt marked, med alt det medfører og suksessen det har blitt. Nå åpnet det seg en mulighet i Bergen, og da tok jeg den, sier Solrun Hitland.Begge skryter - ikke uventet - av møbelgiganten og de tallrike mulighetene man har innenfor konsernets vegger og mellom alle Ivar-hyllene.

Solrun Hitland tok imot selveste Ikea-grunnlegger Ingvar Kamprad på Kjevik i 2012. Foto: Arkivfoto

Les også:Ikea-høvdingen Kamprad på sørlandsvisitt— Nå har jeg jobbet i Ikea i nesten 17 år, og gjort mye forskjellig. Når man finner et selskap man trives i og får lov til å ta nye utfordringer, er det ingen vits i å skifte beite, mener 51-åringen.

Bergenseren vender dermed tilbake til et varehus som er 1500 kvadratmeter større enn Sørlandets 36.700 kvadratmeter, mens markedet er omtrent det dobbelte - og omsetningen deretter.