Tenåringsjente funnet i god behold

Halvannet døgn etter at hun forsvant, ble det tirsdag kveld iverksatt en leteaksjon etter en 16 år gammel jente i Farsund. Kort tid senere ble hun funnet.

FARSUND: – Jenta har kommet til rette, og leteaksjonen kan avblåses. Hun blir nå tatt hånd om, men har ikke behov for akutt legehjelp, sa operasjonsleder Knut Odde i Agder politidistrikt klokka 23.30.

Det var en ekvipasje fra Norske Redningshunder som fant jenta. Politiet retter en takk til alle som bidro i leteaksjonen.

Etter en helhetsvurdering valgte vi tirsdag kveld å kalle ut letemannskaper. I første omgang ble letingen konsentrert i området der hun bor. Vi ba folk i området se etter i egne garasjer og uthus, sier operasjonsleder Knut Odde i Agder politidistrikt til Fædrelandsvennen.

Mannskaper fra Røde Kors Hjelpekorps, redningshunder og politiet med hunder deltok. Redningsskøyta søkte også langs land i området fra bybroa og innenfor Farsund sentrum.

Politiet utelukket ikke at jenta kunne ha haiket eller på andre måter kommet seg et stykke unna der hun bor, men ingen hadde meldt fra om at de hadde sett henne etter at politiet mandag gikk ut og ba om tips.

– Den savnede var ikke så veldig godt kledd, så vi håpte hun hadde hatt tak over hodet der hun hadde oppholdt seg. Vi hadde ikke grunn til å tro at hun hadde blitt utsatt for noe kriminelt, sier Knut Odde.

Jenta forsvant fra der hun bor like utenfor Farsund sentrum mellom klokka 07.30 og 08.30 mandag morgen.

Hun var da kledd i en grønn jakke, grå joggebukse og grå sko. Hun ble ble som slank og er ca 160 centimeter høy og skal ha mørkt hår.

Årsaken til at det ikke ble iverksatt en leteaksjon allerede på mandag, var at politiet da ikke visste hvor de skulle lete.

Les hele saken med abonnement

Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.