Elisabeth Blørstad gir seg i jobben som Nav-direktør i Agder. Stillingen vil nå bli lyst ut. Elisabeth Blørstad gir seg i jobben som Nav-direktør i Agder. Stillingen vil nå bli lyst ut. Foto: Kjartan Bjelland

Slutter som Nav-direktør

Direktør i Nav Agder, Elisabeth Blørstad, gir seg i jobben. Hun har sin siste arbeidsdag 31. oktober.

AGDER: Det melder Nav i en pressemelding torsdag formiddag.

Elisabeth Blørstad blir pensjonist og gir seg dermed i jobben som NAV-direktør i Agder.

Sentral i sammenslåingen

Før Blørstad ledet sammenslåingen av etaten i de to Agder-fylkene 2019, kom hun fra jobben som direktør i Nav Vest-Agder. Den stillingen hadde hun fra 2006 og fram til sammenslåingen.

– Jeg er takknemlig for å ha jobbet så mange år i en flott organisasjon med dyktige medarbeidere og et svært viktig samfunnsoppdrag. Det har vært spennende å være med på å lede Nav gjennom flere viktige omstillinger, nå sist sammenslåingen til Nav Agder, sier Blørstad i pressemeldingen.

Startet i 1975

Før Nav-reformen var hun ansatt som direktør for fylkestrygdekontoret i gamle Vest-Agder. Hun har også vært trygdesjef i Kristiansand, Mandal og Lyngdal.

Karrieren i Trygdeetaten startet allerede i 1975.

Nå høster hun ros fra ledelsen etter innsatsen i mange år.

– Elisabeth er en av de mest erfarne lederne i etaten. Hun var sentral i etableringen av Nav og de tre siste årene har hun ledet sammenslåingen av Agder, utviklingen av organisasjonen og tjenestene i det nye fylket. Hun har også vært en av de tydeligste stemmene i gruppen av tjenestedirektører. Jeg vil takke Elisabeth for hennes store og gode innsats for etaten og håper hun får en flott tid som pensjonist, sier arbeids og tjenestedirektør i Nav, Kjell Hugvik.

Søker etter ny sjef

Stillingen som ny Nav-direktør i Agder vil bli lyst ut. Når Blørstad går av, blir Hilde Høynes konstituert direktør. Hun begynner i stillingen 1. november.

Høynes har i dag stillingen som assisterende direktør.