«Oppfinneren» til topps i Farmen Kjendis

Erik Alfred Tesaker vant TV 2-programmet Farmen Kjendis søndag kveld.

Publisert:

Så glade ble barna når de søndag kveld fant ut at pappa Erik Alfred Tesaker gikk til topps i Farmen kjendis. Fra venstre: Tønnes (9), Alfred (11), Selma (13), Ellen Marie og Erik Alfred Tesaker. Foto: Privat

  • Kjetil Nygaard
  • Richard Nodeland

FLEKKEFJORD: – Vi har rigga til gallafest hjemme på gården her! Ungene har vært så spente og var stuville da de så jeg vant, forteller Erik Alfred Tesaker til Fædrelandsvennen fra stua i heiegården Øystøl i Gyland.

En liten halvtime tidligere gikk Oppfinneren av med seieren i finalen av Farmen kjendis på TV 2.

Søndagens program startet med at sørlendingen, som er kjent gjennom tre sesonger av NRK-programmet Oppfinneren, slo skuespiller Mia Gundersen og politiker Mímir Kristjánsson i en snekkeroppgave.

Erik Alfred Tesaker og Mia Gundersen er i ferd med å starte finalen av årets «Farmen kjendis», der sørlendingen til slutt stakk av med seieren. Foto: Alex Iversen/ TV 2

De to andre møttes i melkespannholding. Der trakk Gundersen det lengste strået og møtte Tesaker i den avgjørende kunnskapskonkurransen.

Etter blant annet å ha separert fløte og smidd bindhaker var det Tesaker som ble kåret til vinner.

Erik Alfred Tesaker (40) hjemme på gården sin på Gyland i Flekkefjord. Foto: Jacob J. Buchard

Ble godvenn med Per

– Det var en himla gøy finale. Mia var jo så god, sier Tesaker, som fikk en god klem av Per Sandberg da seieren var i boks.

Noe som nok gjorde godt for Oppfinneren, etter at det iallefall på tv har vært en del intriger og episoder mellom dem.

– Dere ble gode venner til slutt?

– Vi fikk ordna fint opp i ting på gården, så det så nok verre ut på tv enn det var i virkeligheten, svarer Tesaker.

Oppfinneren fikk også kjørt seg da de utslåtte Farmen kjendis-deltagerne skulle foreta den tradisjonelle utspørringen av de to finalistene. Blant annet fordi han hadde lurt Kristjánsson til å tro han ikke kunne kaste øks, når han i virkeligheten hadde øvd i ukesvis på øksekasting før Farmen.

– Du fikk flere kritiske spørsmål der enn du får av oss ikveld?

– He-he, det kan du si, men jeg ser på det som en fotballkamp der gode lagkamerater kan krangle litt underveis. Mímir har gått og gruet seg til den seansen i lang tid. Det fortalte han meg senest i går, humrer Tesaker, som i åtte måneder har måttet holde tett at han vant.

Den oppfinnsomme sørlendingen vant en Toyota Corolla Hybrid i premie.

Erik Alfred Tesaker kunne slippe jubelen løs sammen med resten deltagerne da han til slutt vant finalen mot Mia Gundersen med ett poeng. Foto: Alex Iversen/ TV 2

Kona får premien

– Vi, det vil si kona, har hatt et gammelt «skaberakk» av en bil, så den kommer fint med, sier Tesaker og humrer.

Selv vil han fortsette å kjøre med «oppfinnermobilen», en kabriolet av typen BMW Z4 som han suser rundt med på foredrag og oppvisninger.

Til VG uttalte Tesaker at det første han tenkte på da seieren var et faktum, var at han endelig skulle hjem til familien sin:

«Det var blandede følelser. Jeg var utrolig sliten. Det føltes deilig at jeg skulle hjem, men samtidig var det veldig trist å forlate den fine gjengen. Det var utrolig vemodig. Ambivalent. Jeg ville både juble, grine og kollapse. Jeg var full av følelser.»

Erik Alfred Tesaker i sin BMW Z4. Nå får han også en Toyota Corolla Hybrid på gården. Foto: Jacob J. Buchard

Unnet ham seieren

Mia Gundersen syns ikke at andreplassen er et nederlag.

– Erik Alfred fortjente det. Han har jobbet og gjort en kjempeinnsats, sier hun til kanalen.

Sørlendingen har blitt spurt om å være med i programmet to ganger tidligere, men det var først tredje gang han takket ja.

Mia Gundersen var Erik Alfred Tesakers motstander i Farmen-finalen. Foto: Alex Iversen/ TV 2

Korona-smittet

Søndagens finalefest ble avlyst på grunn av koronautbruddet.

– Vi skulle vært i Oslo i dag og hatt finalefest. Vi ble en fin gjeng på Farmen, så det er trist det ikke ble noe av, sier Tesaker, som likevel har et lite håp om en samling når samfunnet er tilbake i normaltilstand igjen.

– Per (Sandberg) har snakka om at vi må møtes på puben hans, så det hadde jo vært moro, forteller Farmen-vinneren og sikter til utestedet Sandberg og samboeren Bahareh Letnes skal åpne i Halden.

Erik Alfred Tesaker og familien er forøvrig selv, mest sannsynlig, smittet av korona.

– Vi har ikke testet oss, men hatt god dialog med legen som sier vi så å si helt sikkert har fått sykdommen. Det er mye opp og ned fra den ene dagen til den neste, hvor du går fra å være helt utslått til ganske pigg. I dag stod jeg for eksempel først opp klokka 16, men det går fint, forsikrer Farmen-vinneren.

Tips eller tilbakemelding til journalisten?
Kjetil Nygaard kjetil.nygaard@fvn.no
Richard Nodeland richard.nodeland@fvn.no
Publisert:

Les også

  1. Farmen-Erik om kjendistilværelsen: – Har til og med sluppet å betale p-bot

Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. Farmen
  2. TV 2
  3. Erik Alfred Tesaker