VENNESLA: Det var 47 år gamle Hartvig Olsen som ble funnet omkommet i Otra ved Hunsøya i Vennesla fredag morgen.

Navnet frigis i samråd med mannens pårørende, opplyser politiet.

– Det er gjort et betydelig teknisk og taktisk etterforskningsarbeid både forut for og parallelt med søket, primært for å avgrense søkeområdet. Det er foreløpig ikke konkret mistanke om et straffbart forhold, opplyser politiadvokat Bernt Olav Bryge i Agder politidistrikt.

Det ble iverksatt leteaksjon etter 47-åringen torsdag kveld, og fredag morgen oppdaget forbipasserende den omkomne i vannet ved Hunsøya.

Funnet i vannkanten

Funnet ble gjort klokka 09.11. Da hadde letemannskap nettopp startet et nytt søk. Natt til torsdag ble det søkt med drone og redningshunder i samme område.

– Det er fortsatt tidlig i etterforskningen og politiet holder derfor på nåværende tidspunkt alle hypoteser åpne, sier politiadvokat Bryge.

Dykkere fra brannvesenet hentet den avdøde opp fra vannet i 11-tiden fredag formiddag.

Ønsker tips

Politiet ønsker fortsatt tips fra publikum i saken. Den siste observasjonen av 47-åringen ble gjort om kvelden lørdag 29. april i området Vikeland, sør for Vennesla sentrum.

– Vi er fortsatt interesserte i å komme i kontakt med folk som kan ha gjort observasjoner eller sett mannen i løpet av den kvelden og natt til søndag 30. april, sier Bryge.

Område sperret av

Politiet sperret fredag av et skogsområde som ligger mellom elva Otra og veien ut til Hunsøya.

Kriminalteknikere fra politiet kom klokka 10 til funnstedet for å gjøre undersøkelser. Funnene de gjør avgjør hva politiet gjør videre.

En mobiltelefon er funnet i skråningen et titalls meter unna vannkanten der mannen ble funnet.

Mannen ble funnet i Otra noen få meter fra land, og rett ved en lense som strekker seg over elva.

– Det var en forbipasserende som oppdaget mannen som lå i vannet, og kontaktet politiet, sier politiets innsatsleder på stedet, Vigleik Fidje.

Lette etter savnet mann

Den døde mannen ble funnet i området hvor politiet har søkt etter en savnet mann i 40-årene. Han ble sist sett lørdag kveld, ved en adresse mellom Vikeland og Hunsfoss, sør for Vennesla sentrum.

Her er mannskap fra Røde Kors i gang med søket torsdag kveld. Foto: Tormod Flem Vegge

Leteaksjon

Rundt klokka 22.30 torsdag møttes Røde Kors-mannskaper, politiet og frivillige fra Norske Redningshunder i Vennesla sentrum for å rigge klart til en fullskala leteaksjon.

– Det blir lagt opp en søksplan og tildelt teiger for søk, fortalte Benjamin Flåten, innsatsleder ved Agder politidistrikt, til Fædrelandsvennens reporter på stedet torsdag kveld.

Leteaksjonen, som pågikk gjennom natta, tok utgangspunkt i stedet mannen sist ble sett.

Mannskapene ville finkjemme et område 500 meter i alle retninger herfra.

Det er et område med flere tettbygde boligfelt, men også elv og skog.

Fra venstre: Bjørge Backstrøm, aksjonsleder i Røde Kors Vennesla, Vibeke Realfsen, hundefører i Norske Redningshunder, og Benjamin Flåten, innsatsleder ved Agder politidistrikt. Foto: Tormod Flem Vegge