KRISTIANSAND: – Den etterlyste mannen er den siktede i saken. Han er far til den åtte år gamle jenta som ble funnet drept, men bor ikke lenger på adressen, sier politiinspektør Cecilie Pedersen i Agder politidistrikt.

Politiet har ikke kommet i kontakt med siktede, som er internasjonalt etterlyst.

– Han er veldig viktig for oss å komme i kontakt med. Det er en sentral person i saken og for etterforskningen, derfor går vi nå ut med denne etterlysningen i media, sier Pedersen.

Den siktede er norsk statsborger og opprinnelig fra Palestina.

Politiet holdt klokka 17.00 en ny pressekonferanse om siste utvikling i drapssaken. Se pressekonferansen i opptak i videovinduet øverst i saken.

Politiet i Agder etterlyser Alwan Ahmed Alawneh (46). Foto: Politiet

Brudd

46-åringen som nå er siktet for dobbeltdrapet har nylig gått gjennom et brudd med den avdøde kvinnen. Sammen hadde de en datter på åtte år, som nå er drept.

Tidligere delte de adresse i boligen hvor de to ofrene ble funnet.

Fædrelandsvennen er kjent med at kvinnen også har to voksne barn fra et tidligere ekteskap.

Hun har syrisk og norsk statsborgerskap, og kom til Norge fra Libanon i 2014.

Utelukker ikke flere

Politiet jobber fortsatt ut ifra flere hypoteser.

– For politiet er det fortsatt viktig å formidle at en siktelse i en straffesak ikke betyr at vedkommende er gjerningsperson. Vi holder fortsatt alle muligheter åpne og utelukker ikke at det kan være andre eller flere gjerningspersoner. Saken etterforskes fortsatt bredt, og den siktede kan også vise seg å være uskyldig, sier Pedersen.

Hun sier det er uvanlig at politiet går ut med navn og bilde så tidlig i en etterforskning. Siktede er sentral i saken og viktig for etterforskningen, og derfor går vi nå ut med denne etterlysningen i media.

– Kan ha gått i dekning

– Å gå ut med navn og bilde er en avveining mellom personvern og behovet for å komme i kontakt med ham. At vi ikke har klart å komme i kontakt med ham kan tyde på at han har forlatt landet. Men det kan også tyde på at han har gått i dekning her i Norge, sier politiinspektøren.

Politiet har fått flere tips fra publikum som mener de kan ha sett siktede. Disse sjekkes nå ut fortløpende.

Politiet har foretatt krimtekniske undersøkelser ved mannens bolig i Vågsbygd det siste døgnet.

Huseier har opplyst til Fædrelandsvennen at mannen har leid en leilighet i boligen den siste måneden.

Har du tips i saken? Kontakt Fædrelandsvennen på tips@fvn.no eller 03811.

Krimteknikere gjorde undersøkelser ved en adresse hvor den siktede 40-åringen har flyttet inn den siste måneden. Foto: Tormod Flem Vegge

Jakt på gjerningsmann

Til Fædrelandsvennen torsdag ettermiddag sier Pedersen at fremdeles er ingen pågrepet i saken.

– Det er blitt jobbet iherdig gjennom natten og dagen i dag med flere undersøkelser, sier politiinspektøren til Fædrelandsvennen.

Gjort beslag

Store politiressurser går nå med på å sortere tips i saken, innhente video og andre elektroniske spor i saken.

Pedersen sier at det er ventet at kriminalteknikerne fra politiet vil jobbe på åstedet i flere dager.

Krimteknikere undersøker klesplagg som ble funnet i en søppelbøtte ved en bussholdeplass i nærheten av åstedet. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

– Det er gjort beslag flere steder. Alt samles inn og gjennomgås, så vil etterforskingen vise om det er relevant eller ikke for saken.

Åse Johnsen Drabløs er oppnevnt som bistandsadvokat for de pårørende. Hun opplyser til Fædrelandsvennen at hun vil bistå dem opp mot politiets arbeid i saken.