LINDESNES: Det bekrefter NRK i en pressemelding tirsdag morgen.

Fædrelandsvennen skrev i februar om at produksjonsselskapet Banijay og NRK sterkt vurderte å bruke den sørlandske skjærgården som kulisse for sin neste sesong av programmet.

– Vi har besøkt Lindesnes og snakket med folk der, ja. Noe vi også har vurdert tidligere sesonger. Så Sørlandet er absolutt med i vurderingen for neste sesong, uttalte Pia Basberg, eksternredaktør i NRK, til Fædrelandsvennen.

Nå bekrefter kanalen at valget har falt på Farsund og Lindesnes kommune som innspillingssted i 2023.

– Vi gleder oss stort til å spille inn neste års sesong på sydspissen av Norge, sier Mesternes mester-produsent Eirik Hamre i Nordisk Banijay.

Programleder og tidligere alpinist, Aksel Lund Svindal, gleder seg til å reise til Sørlandet - igjen.

– Jeg er skikkelig spent på å bli bedre kjent med Lindesnes og Farsund. Dette er et område jeg ikke har vært mye i tidligere, så jeg er veldig nysgjerrig på naturen som møter oss. Bildene fra produksjonsselskapets research ser helt fantastiske ut, så jeg har store forventninger, sier Svindal i pressemeldingen.

To ganger tidligere

Det populære programmet, hvor tidligere idrettsprofiler må gjennom en rekke utfordrende øvelser, ble under koronapandemien spilt inn i Arendal og Froland.

Sesongen etter falt valget på Lillesand og Kristiansand.

Den 14. sesongen, som endte med en spennende finale mellom roer Olaf Tufte og crossfit-utøver Kristin Holte, ble spilt inn i Sandefjord og Larvik.

Tidligere er sesongene spilt inn i utlandet.

Innspillingen av øvelsene som vil foregå i Farsund og Lindesnes vil starte til sommeren, og sendt på TV på nyåret i 2024.

Spangereid blir trolig en av plassene vi får se i den neste sesongen av Mesternes Mester. Foto: Jim Rune Bjorvand

Vurdert før

Daglig leder i Visit Lindesnes, Eirik Løfsnes, forteller at produksjonen bak Mesternes mester også sjekket ut området i 2020, men da de endte opp med å velge Lillesand og Kristiansand.

– De sjekket ut flere forskjellige steder i Lindesnes den gang. Vi kom med ganske mange forslag, og til slutt så de på tre konkrete steder både i Mandal og gamle Lindesnes kommune, sier Løfsnes.

Han er tydelig på at en slik produksjon vil være positivt for kommunen og for landsdelen.

– Ender de opp på Sørlandet, vil det være positivt for hele landsdelen. Det er god reklame for området, noe vi umiddelbart kunne se på søkeinteressen for Visit Sørlandet etter sesongen i Lillesand og Kristiansand, uttalte Løfsnes til Fædrelandsvennen i februar.

Spangereid og omegn har flere strender som kan brukes i konkurransene til Mesternes mester. Her fra Njervesanden. Foto: Richard Nodeland