OSLO: Dagrun Eriksen er vraket av valgkomiteen til Krf, som nå har innstilt ny ledertrio.

Kjell Ingolf Ropstad fra Evje er innstilt som andre nestleder.

– Valgkomiteen innstiller Knut Arild Hareide, Olaug V. Bollestad og Kjell Ingolf Ropstad som ny ledertrio i Krf, sier valgkomiteens leder, Trude Brosvik, i en pressemelding.

– Utfyller hverandre

Hareide hadde samlet støtte fra alle fylkeslag, ifølge pressemeldingen.

– Vi ser dette som en ledertrio som utfyller hverandre godt, og som vil ta partiet videre i møte med relevante politikkbehov for vanlige folk, for fellesskapet og der viktige prinsipielle verdisaker står på dagsorden, sier Brosvik.

Dagrun Eriksen fra Kristiansand har hatt nestledervervet i KrF i 13 år.

Fædrelandsvennen har bedt om en kommentar fra Eriksen, og hun svarer på sms via partiets kommunikasjonsavdeling:

«Jeg har alltid stilt meg til disposisjon for partiet, også nå. Så er det opp til valgkomiteen og sette sammen partiets ledelse etter deres mening. Det tar jeg til etterretning. Jeg kommer uansett til å bruke min tid i det kommende halve året på partiet og forsøke å gjenerobre mandatet i Nordland. Det er en spennende utfordring som jeg gleder meg til.»

Vraket i Vest-Agder

Eriksen var fungerende partileder mens Hareide hadde pappaperm i fjor vår og møtte på Stortinget fra 1997 til 2013. Før valget i 2013 ble hun vraket av nominasjonsmøtet i Vest-Agder etter å ha vært innstilt som listetopp av et knapt flertall i nominasjonskomiteen.

Stortingsplassen gikk da til Hans Fredrik Grøvan fra Lyngdal. Eriksen har vært partiets andre nestleder siden 2004, og vurderte høsten 2014 ikke å stille til valg for to nye år i 2015.

Ombestemte seg

Hun ombestemte seg imidlertid, og ble gjenvalgt etter en prosess der blant andre Kjell Ingolf Ropstad fra Aust-Agder var sterkt ønsket i den posisjonen av mange fylkeslag. Han valgte da imidlertid selv ikke å utfordre sin partikollega fra Vest-Agder.

Kjell Ingolf Ropstad

Nå har Ropstad sagt ja til å bli KrFs nye nestleder.

Dagrun Eriksen på sin side vil på Stortinget igjen, og har takket ja til å stille til valg for Nordland KrF i år.

— Jeg har sagt at retur til Stortinget bare er aktuelt hvis et fylkesparti spør meg om å stille. Men jeg hadde kanskje ikke tenkt at det spørsmålet skulle komme fra Nordland, sa Eriksen til Fædrelandsvennen i september.

— Men når det først kom, var det veldig flott, la hun til.