— Jeg hadde nok fått mye spilletid i eliteserien i år, sier Sigurdsen.

Fædrelandsvennen møter den tidligere Fløy-spissen utenfor Kristiansand Katedralskole Gimle (KKG). 18-åringen har allerede gjennomført dagens alternative treningsøkt. De har det blitt mange av de siste fem månedene.

— Jeg trener nesten to timer hver dag, sier Sigurdsen, som har brukt mye tid både alene og sammen med Starts fysioterapeut Jørgen Rostrup i skadefraværet.

Spoler man tiden tilbake til 12. mars, så alt mye lysere ut. Start hadde endelig klart å få lokket stortalentet til klubben, og samme dag som han ble presentert på Sør Arena, debuterte han i en treningskamp for A-laget borte mot Odd.

Lasse Sigurdsen (t.v.) meldte overgang fra Fløy til Start i mars sammen med daværende utviklingssjef, nå hovedtrender, Bård Borgersen og Erlend Segberg (t.h.) som også ble Start-klar samme dag.   Foto: HÅVARD KARLSEN

Ti dager senere scoret han sitt første mål for Start i 6-0-seieren mot Bodø/Glimt. Få dager senere røk han korsbåndet og menisken i en NM-kamp for juniorlaget til Start mot Søgne.

— Det kjennes veldig bra ut nå. Etter fem måneder tror jeg det er ganske bra i forhold til andre som har hatt den skaden, sier Sigurdsen.

Da han ble skadet fikk han beskjed om at hele årets sesong kom til å ryke.

— Jeg fikk den beskjeden rett i fleisen med en gang. Det å gå skadet har bare gjort meg mer motivert til å komme tilbake sterkere til neste sesong, sier han.

Sikter mot A-lagstroppen

— Hadde Start trengt en spilletype som deg i år?

— Ja, det ser sånn ut. Jeg er en spiller som kan true bakrom, og som har litt fart, sier Sigurdsen.

— Hva tenker du om at du kunne ha vært en redningsmann for Start i år?

— Jeg prøver å ikke tenke på det nå. Målet er å komme tilbake igjen så fort som mulig, og jeg skal gjøre det bra neste sesong, sier Sigurdsen.

Samme dag som Lasse Sigurdsen ble presentert som Start-spiller 12. mars i år, debuterte han mot Odd i Skien det ble tap 0-1. Foto: HÅVARD KARLSEN

— Hva er målet ditt for neste sesong?

— Jeg vil inn i A-troppen, spille så mye som mulig, og score en del mål i eliteserien dersom Start holder seg, sier Sigurdsen.

Naturlig bakromsspiller

Start har slitt offensivt etter at laget scoret fire mot Stabæk i den forrige seieren i eliteserien 4. juli, og står bokført med seks fattige scoring på de 11 siste kampene. Søndag gikk Starts spisser nok en gang av banen uten nettkjenning da Rosenborg vant 4-0 på Sparebanken Sør Arena. Mads Stokkelien er målløs på sine seks kamper etter returen til Start i sommer. Lars-Jørgen Salvesen har scoret to ganger på 20 kamper denne sesongen, den forrige kom i 1-5-tapet borte mot Bodø/Glimt 9. august.

Mathias Rasmussen har sluppet til fra start både mot Vålerenga og Rosenborg, men venter fortsatt på sin første scoring i eliteserien. Det samme gjør nigerianske Austine Ikenna.

— Lasse er en litt annen type spiller enn de spissene vi har. Han er mer den hurtige og naturlige bakromsspilleren, sier Start-trener Bård Borgersen.

Start-trener Bård Borgersen. Foto: Kjartan Bjelland

— Hadde Sigurdsen fått mye spilletid i år om han hadde holdt seg skadefri?

— Ja, jeg tror det. Den inngangen han hadde inn mot årets sesong var veldig positiv, sier Borgersen, og legger til at han har latt seg imponere av unggutten i skadeavbrekket.

— Han har virkelig lagt sjelen sin i dette. Jeg gleder meg til å se Lasse ett år eldre og mer moden, sier Borgersen.