Politioverbetjent Eva Marit Gaukstad og politiadvokat Ingrid Thorsen i Agder-politiet. Politioverbetjent Eva Marit Gaukstad og politiadvokat Ingrid Thorsen i Agder-politiet. Foto: Reidar Kollstad

Mann fra Agder siktet i stor overgrepssak

En mann fra Agder har tilstått besittelse av overgrepsbilder i en landsomfattende sak. Blant de fornærmede er mindreårige jenter bosatt i Agder.

Det melder Hedmark politidistrikt i en pressemelding.

Hovedmannen i saken, en mann i 40-årene fra Elverum, er siktet for å ha lurt mindreårige jenter til sende intime bilder og filmer av seg selv. Mannen ga seg ut for å være jente og fikk kontakt med ofrene gjennom sosiale medier.

«Foreløpige undersøkelser viser at siktede har hatt kontakt med over hundre unge jenter på sosiale medier rundt i hele landet», skriver politiet.

Så langt har politiet opprettet saker med fornærmede unge jenter i politidistriktene; Hedmark, Hordaland, Follo, Sunnmøre, Agder, Vest-Finnmark og Nordre Buskerud.

«I tillegg til sakene mot mannen fra Elverum er det opprettet saker mot to andre menn. De har hatt tilgang på bilder og videoer vi har beslaglagt hos siktede. Disse to, henholdsvis fra Hedmark og Agder, er begge pågrepet og har tilstått forholdene. Vi kan ikke utelukke at flere kan bli siktet for overgrep», heter det i pressemeldingen.

Eva Marit Gaukstad, leder for enhet for seksuelle overgrep og vold i Agder politidistrikt, bekrefter at en mann fra Agder er siktet i saken. Hun sier han ble fengslet i Kristiansand tingrett.

Hun kan ikke kommentere opplysningene om at det er jenter fra landsdelen blant de fornærmede.

— Vi holder på å etterforske omfanget av dette, sier Gaukstad til Fædrelandsvennen.

Opprullingen av nettovergrepene startet i slutten av juli. Da ble Kripos kontaktet av en far. Datteren hadde hatt kontakt med det hun trodde var en annen ung jente, og gjennom kontakten hadde hun følt seg truet og presset til å sende nakenbilder av seg selv.

Mistenkte ble sporet til Hedmark og pågrepet 4. august. På mobiltelefoner og datamaskiner ble det funnet 170.000 bilder, rundt 3000 videoer og en mengde chattelogger.