Huset er totalskadd på innsiden etter brannen, som startet på baksiden av huset.

— Det var full fyr i den bakerste delen av huset da vi kom, sier underbrannmester i Søgne, Jarle Danielsen, til Fædrelandsvennen søndag morgen.

Klokken er snart halv ni søndag morgen, og brannbilene er i ferd med å forlate huset som de klokken 02:55 fikk melding om sto i full fyr. Likevel, timer etter brannen startet, ser huset på Frøysland fortsatt til dels helt ut fra utsiden. Men Danielsen sier bygget neppe kan berges.

— Andreetasjen er også utbrent, så det er ikke så mye igjen av huset, sier Danielsen.

Vanskelig å finne vann

Branntomten ligger omtrent ti kilometer fra brannstasjonen ved Tangvall, via svingete og smale veier.

— Det er klart det er utfordrende når det er så langt kjøring og det brenner godt. Vi hadde også litt problemer med å finne vann til bilen, og måtte helt ned i en bekk (300-400 meter unna. jour.anm) for å få vann, men alt gikk godt for vår del. Det var en lang natt med slukning, sier Danielsen.

Det var to personer i huset da det brant, som selv meldte fra om brannen. Begge kom helberget ut.

Vil bli undersøkt

— Det er vanskelig å se hva som har startet brannen. Det er en grue hvor brannen har startet, men jeg kan ikke se om de har hatt fyr i den, sier Danielsen, som sier det vil bli gjort undersøkelser av teknikere på et senere tidspunkt.

Danielsen og brannmester Enok Enoksen roser huseier for utstrakt bruk av brannvarslere i huset. Begge tror det reddet livet til de to som lå og sov.

- Nå sperrer vi straks av tomten. Det ligger mye ammunisjon i huset, så det smalt litt mens det brant, sier underbrannmesteren.