Det opplyser administrerende direktør Kjell Knarbakk til Fædrelandsvennen torsdag.

— Jeg har hatt en samtale med ham i dag. Han er veldig nedbrutt i forhold til det som har skjedd. Det hendte ikke før han kjørte fra Stavanger, men i pausen hans i Kristiansand. Det er forklaringen vi forholder oss til, sier Knarbakk.

Han opplyser at sjåførene på Lavprisekspressen har en halvtimes pause i Kristiansand før de kjører videre mot Oslo. Utover dette ønsker han ikke å gi flere opplysninger om sjåføren som ble siktet for promillekjøring onsdag ettermiddag.

Bussen kjørte fra rutebilstasjonen i Kristiansand klokken 16.40. Da hadde allerede en passasjer spurt sjåføren om han hadde drukket, noe han avviste. Etter at flere bekymrede passasjerer hadde varslet politiet om vinglete kjøring, ble bussen stoppet av politiet på SOS-lomma like før Løeheitunnelen i Lillesand.

Tatt bak rattet

— Han ble tatt bak rattet og erkjente på stedet å ha drukket alkohol, opplyser jourhavende jurist i Agder-politiet, Folke Åmlid til Fædrelandsvennen.

Sjåføren ble umiddelbart fratatt førerkortet, og ført til legevakten i Kristiansand for utvidet blodprøve. Det kan ta opptil to uker før resultatet av denne er klart. Etter dette vil mannen bli innkalt til avhør.

Viktoria Wikstrøm (14) gikk på bussen i Lyngdal etter vinterferie hos ei venninne. Hun satt i et sete ikke langt fra sjåføren og forteller at han ga tydelig uttrykk for at han hadde en problematisk tur.

— Han ringte til Lavprisekspressen og bannet og kjeftet veldig mye. Det gikk på at han måtte stoppe for hver hundre meter fordi vindusviskerne ikke fungerte. I telefonen sa han: «I alle mine år som bussjåfør har jeg aldri kjørt på en så fæl tur fra Stavanger», sier Wikstrøm til Fædrelandsvennen.

- Burde ha tenkt seg om

Hun sier sjåføren forlot bussen i Kristiansand og var borte i det hun mener var tre minutters tid. Etter at bussen hadde kjørt fra byen, merket hun for første gang at den kjørte vinglete.

- Jeg oppdaget det ved brua utenfor Kristiansand. Han kjørte vinglete og jeg hørte lyd fra sperrelinjen langs veien hvert andre sekund. I tunellen etter brua kjørte han veldig nær veggen, sier 14-åringen fra Langhus i Follo.

Hun er svært glad for at han til slutt ble stoppet av politiet.

— Han burde ha tenkt på at han hadde ansvar for drøyt 20 personer, sier Viktoria Wikstrøm.

Innfører alkolås

Unibuss Ekspress har torsdag drøftet hendelsen med sine tillitsvalgte, og tar nå grep for å hindre en liknende hendelse:

- Vi kommer til å innføre alkolås på bussene våre så raskt vi kan. Det gjør vi for å lage enda en barriere. Med alokolås får du ikke startet bussen dersom du utånder alkohol, sier administrerende direktør Kjell Knarbakk.

— Hvorfor har dere ikke gjort dette før?

— Vi har ikke opplevd at promillekjøring har vært et problem. Det er første gang vi opplever dette, sier Knarbakk.