Klokken 12.00

Generalmajor Lilledahl gir Major Finn Backer kommandoen over troppene ved Kristiansand. Backer får ikke melding at Odderøya og Marvika har overgitt seg.

Major Backer antar at 250-300 soldater er landsatt og at man bør sette inn ett angrep for å kaste dem på sjøen. I telefonsamtale med Befalsskolen og 3. kompani varsler Backer at de vil få nærmere ordre om aksjonen.

Major Backer telefonerer til Marvika for å underrette at Lundsbroa er sikret. Kommandør Wigers kan da fortelle at festningen og fartøyene har kapitulert. Wigers mener at det neppe er mer enn 300 soldater i Kristiansand, men at ett stort krigsskip og flere transportskip er på vei inn over. Backer oppgir tanken på å angripe.

Norske styrker er disponert slik:

2. kompani (minus en tropp) ved Lillesand.

En geværtropp (2. kompani) og en mitraljøsetropp (4. kompani) ved Kjevik.

3. kompani ved Brennåsen.

En geværtropp (1. kompani) ved Kvarstein og Mosby.

En geværtropp på østsiden av Lundsbroa.

En geværtropp (minus ett lag) og 4. kompani (minus en tropp) på Gimlemoen.

Staben og stabskompaniet på Gimlemoen.

Hjulrytterkompaniet ved Søgne kirke.

Bergbatteriet i Hægeland, en kanon ved Bjelland.

Befalsskolen (befalsklassen) holder vakt over internerte tyskere ved Birkeland.

Befalsskolen (øvrige klasser) i Baneheia.

Agder Infanteriregiment har rukket å sette opp en geværtropp og en mitraljøsetropp på Gimlemoen.

Klokken 12.10

Major Backer gir ordre om at alle forsyningsavdelinger skal sendes til Kvarstein, luftvernet skal trekkes inn til Gimlemoen og alle avdelinger skal gjøres marsjklare.

Klokken 12.45

Tyske offiserer innfinner seg på rådhuset i Kristiansand. Admiral Schenk og Major Schröder møter politimester Rynning-Tønnesen og rådmann Vogt. Tyskerne aksepterer at evakueringen av sivile kan fortsette.

Akershus festning blir okkupert.

Klokken 13.00

Major Backer er i kontakt med plasskommandanten på Kjevik, Kaptein Sundby, som får ordre om å holde flyplassen så lenge som mulig.

Stortingsmøte på Hamar. Møtet varer i omtrent 30 minutter.

Klokken 13.15

Tre tyske motortorpedobåter legger til ved Høivold Mekaniske Verksted. Den norske troppen ved Lundsbroa trekker seg tilbake mot Sødal.

Styrkene ved Gimlemoen kan observere tyske soldater ved Valhalla, men kan ikke åpne ild siden veien mellom Lundsbroa og Oddernes kirke er full av sivile som evakuerer fra Kristiansand.

Det første evakueringstoget kjører fra Kristiansand jernbanestasjon.