BYKLE/ HOVDEN: — Fylkesmannen har ingen innvendinger i Bykles kommunedelplan mot caravanparken vi skal bygge her på Gåttstøyl. Snart sender vi planene til planutvalget i Bykle. Jeg regner med at de skal gå greit igjennom, sier Kjetil Uleberg til Fædrelandsvennen.

Uleberg mener at byggestart kan skje i løpet av året.

Kjetil Uleberg

Protestene mot caravanplassen har haglet mot den kjente grunneieren og utbyggerens planer på det 25 mål store området. Hyttefolket som sokner til det som har vært opplevd som et friareal, liker ikke tanken på et slikt naboskap med oppstilling av rundt 80 campingvogner med spikertelt og plattinger. Noen har sammenlignet det med en «sigøynercamp».

De viser til at kommunen krever torvtak og streng estetikk på deres hytter, mens området nå vil bli skjemmet av hvite campingvogner med hjemmesnekret «spikertelt»

Strenge krav til utseende

— Det kommer ikke en eneste spiker i de tilbyggene til vognene, sier Uleberg.

Han sier at han og planleggerne hans har hyret jurist til å se hvor strenge krav til estetikk som Gåttstøyl Caravan kan kreve.

— Du ser mye rart på slike caravanplasser rundt forbi. Slik skal vi ikke ha det. Vi er opptatt av estetikk, og selvsagt av at alle regler for brannvern og nabogrenser skal følges. Vi satser på folk som vil leie plass over flere år, sier han.

  • Det kommer ikke en eneste spiker i de tilbyggene til vognene.

Kart over caravancampen med 80 oppstillingsplasser. Foto: Ida

Caravanplassen vil ha strømtilførsel og serviceanlegg med toalett, vaskerom og dusjer.

— Og så blir det vel mye asfalt her?

— I utgangspunktet har vi tenkt mest mulig gress, men det kommer an på hvor vått det vil bli. Vi får se, sier Uleberg.

Regner med nye klager

— Men også under prosessen du skal inn i - den kommunale behandlingen av reguleringsplanen - kan hyttevellene klage?

— De får bare klage det de vil. Jeg tror de overdriver denne frykten. Jeg har ikke vært borti en reguleringsplan der det ikke klages. Jeg regner som sagt med at planen går igjennom i Bykle kommune og hos Fylkesmannen, siden den er i samsvar med kommunedelplanen, sier Uleberg.

caravanklubb kjetil portrett.JPG Foto: Johs. Bjørkeli

Ingen støtte hos Fylkesmannen

Vellene i Fjellparken hytteområde, Gåttstøyl og Dyregrenda har kontaktet advokat i kampen mot Gåttstøyl Caravanpark. Så langt har de ikke vunnet fram.

Det har heller ikke vellet i Dyregrenda Sør som har skrevet brev til Fylkesmannen i Aust-Agder og krevd:

«Øyeblikkelig innsigelse og stans i planarbeid fra Klima— og miljødepartementet.

— Vurdering av ugyldighet for kommuneplanens arealdel grunnet saksbehandlingsfeil

— Vesentlig brudd på kommunens planarbeid grunnet saksbehandlingsfeil.»

I svarbrev fra Fylkesmannen 17. november i fjor får klagerne ikke medhold. Fylkesmannen viser til den videre behandlingen reguleringsplanen i Bykle kommune.