Post— og teletilsynet mener at Lillesand-rådmann Jan Henning Windegaard er inhabil i en byggesak på grunn av sin fortid som ansatt i tilsynet. Onsdag redegjorde rådmannen for sitt syn på saken under formannskapsmøtet i Lillesand.

— Denne saken har vært overraskende vanskelig for meg. Jeg opplever at det har blitt kokt en stor graut av personen Jan Henning de siste dagene, sa Windegaard.

Post- og teletilsynet mener byggingen av en barnehage og omsorgsboliger på Nygårds jorde er i strid med tilsynets rettigheter som leietaker i samme område. PT mener deler av byggingen vil skje på tilsynets tomt, noe utleieren avviser. I sin klage til kommunen krever tilsynet at byggingen stoppes, samt at saksbehandlingen flyttes til en annen kommune på grunn av rådmannens inhabilitet.

Følg Fædrelandsvennen på Facebook!

Fikk 30.000 i året

Windegaard jobbet i Post- og teletilsynet fra 2007 til han ble ansatt som rådmann i i Lillesand i 2009. Da han forlot tilsynet ble han innvilget permisjon, slik at han kunne komme tilbake hvis han ønsket. Han fikk også en økonomisk kompensasjon i permisjonstiden.

— En form for sluttavtale er ikke uvanlig. Den innebar at jeg fikk utbetalt 25.000-30.000 kroner i året, det er ikke snakk om millioner. Hadde jeg visst at dette ville komme opp, hadde jeg avsluttet denne avtalen for lenge siden, sa Windegaard.

- Har ikke gjort noe galt

Post- og teletilsynet mener at Windegaard er inhabil på grunn av denne sluttavtalen. Tilsynet viser til at det har vært uenighet med Windegaard om betingelsene og mener at dette gir grunn til å tvile på at tilsynet kan få en «uhildet behandling» av kommunen.

— PT trekker fram kommunens etiske regelverk og stiller spørsmål ved min etiske handlemåte. Det synes jeg er det verste. Jeg kan ikke se at jeg har gjort noe som helst galt. Dette er en situasjon jeg synes det er vanskelig å leve med, sa Windegaard.

I klagen til kommunen trekker PT også fram at Windegaard hadde ansvar for å forvalte leieavtalen med Lillesand Næringsbygg i sin rolle som administrasjonsdirektør i PT.

— Jeg hadde ingen rolle i denne avtalen, som ble inngått i 2005. Leieavtalen var ferdigforhandlet lenge før jeg begynte i PT. Det er urimelig å påstå at jeg er inhabil på grunn av dette, sa Windegaard.

Sendes til Fylkesmannen

Rådmannen har fått sin habilitet vurdert av kommunens jurister, som har konkludert med at han er habil. Nå vil kommunen be Fylkesmannen om å se på saken.

— Skulle de komme til en annen konklusjon, får vi ta det når det kommer, sa Windegaard, som ikke ønsket å la seg intervjue av Fædrelandsvennen etter onsdagens møte.

— Jeg har sagt det jeg ønsker å si om denne saken, sier Windegaard, som ga uttrykk for at han var preget av saken.

Fikk full støtte

Ordfører Arne Thomassen (H) har tidligere gitt rådmannen sin støtte. Det samme gjorde Helge Røed (Ap) og Arne Gulbrandsen (Frp) etter å ha hørt rådmannens redegjørelse onsdag.

— Rådmannen har gått langt i å utrede private saker og jeg vil takke ham for åpenheten. Jeg har full tillit til at han har gjort det han skal gjøre, sa Gulbrandsen.

— Jeg synes det er bra at Fylkesmannen ser på saken og håper vi får en rask avklaring, sa Røed.

I påvente av Fylkesmannens tilbakemelding blir byggesaken på Nygårds jorde stilt i bero, opplyste teknisk sjef Aud Sunniva Fuhr under møtet.