Overgrepet skjedde i mannens leilighet i november i fjor. Ifølge dommen fra Lister tingrett lurte han den ni år gamle jente inn i leiligheten sin ved å tilby henne 200 kroner.

Inne i leiligheten viste mannen jenta en pornografisk film før han tok av henne klærne og befølte henne. Han kledde deretter av seg selv. Etter 10-15 minutter klarte jenta å komme seg ut og dro hjem til sine foreldre.

Lister tingrett slår fast at jenta ble utsatt for en grov, seksuell krenkelse av den tiltalte. Ifølge dommen kjente jenta mannen fra nærmiljøet. Samme dag som overgrepet skjedde, spiste hun is sammen med den nå domfelte mannen og hans samboer.

«Hun har forklart at hun var livredd, redd for å bli skadet og ikke å komme hjem igjen. Hun hadde ifølge moren sterk angst rett etter hendelsen og måtte sove sammen med andre. Hun har angst for å gå forbi leiligheten tiltalte bodde i av frykt for å påtreffe tiltalte. Hun blir i dag kjørt med skolebuss helt hjem slik at hun slipper å gå forbi leiligheten», skriver tingretten i dommen.

I tillegg til fengsel i ett år og tre måneder ble mannen dømt til å betale jenta 40.000 kroner i erstatning.