— Vi har meldt våre behov. Nå er det politikerne som skal avgjøre om våre ønsker er mulige å gjennomføre. De skal ta en helhetlig vurdering. Det respekterer vi. Vi ønsker ikke å utøve noe politisk press, sier kommunikasjonsdirektør Dag Nordbø.

Torsdag skal byutviklingsstyret behandle Støodden-utbyggingen, som dreier seg om et kontorbygg på 40.000 kvadratmeter. Utbyggerne Rune Torsøe og Ivar Mjaaland skal bygge og leie ut til NOV. Striden står om parkeringsplasser. NOV har meldt behov for 800. ## Parkering

Reguleringsplanen tillater 400 p-plasser til de nesten 2000 arbeidsplassene, men flere partier i Kristiansand snakker allerede om å utvide kapasiteten.

De vil si ja til 400 først, for å unngå at utbyggingen stoppes av overordnet myndighet. Samtidig vil de starte arbeidet med å få til flere parkeringsplasser.

Jernbanen?

Fylkesordføreren har ønsket at NOV gjør en ny vurdering og heller etablerer seg på Jernbanetomta, han har vært kritisk til måten Kristiansand-politikerne håndterer saken på.

— Vi respekterer politikerne. De bestemmer om våre ønsker er mulige å gjennomføre eller ikke. Derfor avventer vi den politiske behandlingen, og vil ikke gå inn i en diskusjon nå, sier Dag Nordbø på vegne av NOV.

Direktøren i NOV, Tor Henning Ramfjord er på reise til Houston, Texas.