— Det betyr en enklere byggeprosess både praktisk og økonomisk, sier teknisk sjef i Lindesnes kommune Ove Torland.

15. januar oppstod en voldsom brann i gymsalen på skolen. Brannmuren forhindret ilden i å spre seg, men alt treverk gikk tapt.

Nå har takstmann Dag Skeivoll undersøkt bygget og konkludert med at muren rundt hele bygget kan brukes slik den står i dag.— Det betyr at dersom vi bestemmer oss for å bygge opp gymsalen slik den var, kan det skje raskere enn om vi hadde måtte rive ned det hele, sier Torland.

Akkurat nå er kommunen i dialog med ulike lag og foreninger i Lindesnes om deres ønsker om bruken av bygget. For eksempel ønsker skytterlaget en annen hall fordi de vil bruke salongrifle innendørs, ikke bare luftgevær.

Atter andre mener at scenen har tatt for stor plass. — Men skal den bort får det betydning for andre deler av bygget, noe som koster, sier Torland.Og dersom kommunen ønsker å gjøre mer enn det forsikringsoppgjøret blir på, må saken politisk behandles. - Ja, i så fall må det bevilges ekstrapenger, som politikerne må avgjøre, sier Torland.

Tre jenter tilstod rett etter brannen at de hadde antent brannen. Men Torland sier at det ikke har hatt noe å si for forsikringsoppgjøret.