Eierne av Lillesand senter investerer 13 millioner kroner i nytt inngangsparti og parkeringsfasiliteter. Når Coop Extra åpner i juni blir det seende slik ut. Foto: AMB arkitekter

— Vi investerer seks millioner kroner i nytt inngangsparti og sju millioner til parkeringsarealer. Alt skal være ferdig til åpningen av Coop 4. juni, sier Gunnar Malmgård til Fædrelandsvennen.

Han og medeier Svein-Tore Råmunddal har de siste to årene investert store summer i senteret de kjøpte for 18 millioner kroner i juni 2012. ## Økt omsetning

Etter et år med flere nyetableringer kan senteret skilte med en omsetningsøkning på 23 prosent.

— I 2013 endte vi på en totalomsetning på 130 millioner kroner. Året før var den på 105 millioner, sier Malmgård.

Deler av økningen skyldes at fire nye butikker, Cubus, Apotek1, Drømmeplassen og Bok & Media, flyttet inn på senteret i løpet av året.

— Samtlige av de opprinnelige butikkene rapporterte også om økning, sier Malmgård.

Ny sportsbutikk

Mandag ble det kjent at senteret har skrevet kontrakt med Øyvind Skaiå fra MX-Sport Vennesla. I løpet av mai åpner han sportsforretning i senterets andre etasje.

— Vi er ute etter bransjer som vi har manglet. Nå er sport på plass, men vi trenger mer innen tøy. Optiker og jernvare kan også være aktuelt, sier Malmgård.

Andreetasjen, som fremdeles står tom, vil bli pusset opp trinnvis, opplyser Malmgård.

— Målet er å få inn 12-13 nye butikker totalt, sier Malmgård.

Handelslekkasje

Ordfører Arne Thomassen (H) er godt fornøyd med satsingen.

— Vi har en handelslekkasje både østover og vestover, men jeg tror nye Lillesand senter vil trekke folk helt fra Grimstad vest til Høvåg. For mange har Sørlandssenteret rett og slett blir for stort, sier Thomassen.

Leder av handelsstanden i Lillesand, Trine Wilhelmine Rønnevig, er også positiv.

— Det er viktig at Lillesand blir et sted som kan fylle de fleste behov. Et bedre tilbud på senteret kan også være bra for sentrum, sier Rønnevig, som driver gullsmedforretning i Lillesand sentrum.