La oss ta de dårlige nyhetene først:

Meteorologisk institutt har sendt ut OBS-varsel for Vest-Agder fra midnatt og fram til fredag kveld. Norges vassdrags— og energidirektorat (NVE) varsler flom. Riktignok på laveste nivå, men likevel. Det blir skikkelig drittvær.

— Det er ingen tvil om at det kommer mye nedbør i løpet av fredagen. I grove trekk er det Vest-Agder som får dette, og det er de vestlige delene av fylket som får mest, sier Øyvind Johansen, vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt til Fædrelandsvennen.

Regn i drøye 12 timer

Han forteller at nedbøren vil gjøre seg gjeldende fra midnatt og fram til ettermiddagen fredag.

— Noen steder kan det komme 25-30 millimeter, kanskje litt mer litt inn i fylket i vest. I Sirdal kan de få det dobbelte.

En mager trøst får være at vestlandsfylkene får det våtere enn oss.

— På Voss kan de få 80-90 millimeter nedbør, og det samme i Odda. I Sauda kan de kanskje få over 100 millimeter hvis de er heldige. Så det blir ikke så ille på Sørlandet sånn sett, sier Johnsen.

Sol i en uke

Så over til mer lystig lesning: Fra natt til lørdag og ut langtidsperioden er det endelig meldt pent vær på Agder.

— Det ser upåklagelig ut. Det blir antagelig den peneste mars måned vi har hatt på lange tider hvis dette slår til, sier meteorologen og fortsetter:

— Det blir sol hver dag. I Arendal og Kristiansand kan temperaturen komme opp mot 8-10 grader. Det kan bli litt variasjon i skydekket, men noe helt annet enn vi har plaget med siden før jul.

- Så nå kommer våren?

— Det er sikkert noen krokus som lar seg lure. Mars er vel den første vårmåneden, så sånn sett er den vel i full gang.